Lääne Elu paberleht 27. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eile avati Kasari luhas pidulikult Rõude sild, mille ehitamisele kulus neli kuud ja 400 000 eurot ning millega saab vajadusel Kasari jõe veetaset reguleerida. Foto: Arvo Tarmula
Eile avati Kasari luhas pidulikult Rõude sild, mille ehitamisele kulus neli kuud ja 400 000 eurot ning millega saab vajadusel Kasari jõe veetaset reguleerida. Foto: Arvo Tarmula

Metsküla võitleb oma kooli eest

Metsküla kool ja kogukond edastasid eile kohalikule omavalitsusele ligi poolesaja allkirjaga üleskutse, et Lihula vallavalitsus võtaks tagasi otsuse eelnõu sulgeda tulevast õppeaastast Metsküla kool.

Kool ja kogukond said kavandatavast sulgemisest teada reede õhtul valla kodulehe kaudu, kus järgmise volikogu päevakorras oli muu hulgas kolme valla väikekooli sulgemise ja Lihula gümnaasiumiga liitmise eelnõu.

Metsküla rahva ette kutsutud vallavanem Riho Erismaa nimetas kooli sulgemise põhjusena laste vähesust ja valla majanduslikku võimetust nelja kooli ülal pidada, kuid tema argumendid kogukonda ei veennud.

Metsküla kooli direktori Pille Kaiseli sõnul kooli lastepuudus niipea ei ähvarda, samuti on algkoolil uuele õppekavale üleminekuks kõik vajalik olemas.

Rõude luhal avati uus sild

Eile avati Rõude luhal pidulikult uus sild, mis kannab küll suuri traktoreid, aga millest  edasi ei lähe enam ühtki teed.

Uue silla otstarve on ühendada luht muu maailmaga. Üle silla pääsevad talumehed luhta niitma ja heina välja vedama, fotograafid ja muud huvilised luhaelu uurima.

Suurem osa luhaheinast läheb loomasöödaks. Hein, mis loomadele ei kõlba, aetakse Lihula katlamajas ahju. Mis katlamajja ei kõlba, selle saaks komposteerida.

Rõudega sarnast regulaatoriga silda on vaja ka Kloostrisse.

Loe veel:

Haapsalu jahtklubi hooaja lõpuvõistlusel läks katamaraan nii õnnetult ümber, et üks kahest meeskonnaliikmest pidi enda päästmiseks ujuma Hobulaiule.

Haapsalu lastekodu põlengus hukkunud laste vanemad vaidlustasid tulekahju põhjuste uurimise kriminaalmenetluse lõpetamise määruse.

Rõude Kangrupesa tähistas oma viit värvikirevat tegevusaastat.

Kodukant Läänemaa pidas toidupidu, kus iga vald pakkus kokkutulnutele oma perenaiste valmistatud hõrgutisi.   

Kümme müüti puu- ja köögiviljadest. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments