Lihulas käib fotonäituste ülespanek

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Loodusfotosid on Lihulas nii seintel kui ka seinalepanekut ootamas. Foto: ARVO TARMULA
Loodusfotosid on Lihulas nii seintel kui ka seinalepanekut ootamas. Foto: ARVO TARMULA

Lihula Konsumis ja mõisas lapatakse kastidest raamitud ja klaasitud fotosid, sätitakse neid nii ja teisiti üksteise kõrvale, et nad paremini mõjule pääseksid ja et saaks kell 17 Matsalu filmifestivali fotonäitused avada.

Lihula mõisa aita tuleb kaks näitust: alpinistist fotograafi Jaan Künnapi dramaatilised ja poeetilised kaadrid mägedest ja selle aasta parimad loodusfotod. Et heade fotograafide ring pole Eestis väga suur, on näiteks Künnapil üks ja sama pilt mõlemal näitusel.

Konsumi kaupluses on aga filmimehe ja poliitiku Mark Soosaare linnufotod. Penijõe mõisas võib vaadata Remo Savisaare näitust “Imelised linnud”.

Ilm kiusab täna Matsalu filmifestivali fotomehi, sest Remo Savisaar ei sanud Hiiumaalt Lihulasse, juhendama laste pildistamist. Hiiumaalt ei pääse mandrile ka Tiit Leito, kelle fotonäitus pidi tulema mõisa teisele korrusele.

Leitol on reede õhtul kell 19 Lihula mõisas autoritund, kus saab siis vaadata ka tema pilte ja autor räägib ka oma piltide saamisloost.

Linnupiltide rohkust võib seletada asjaoluga, et Eesti Ornitoloogiaühing tähistab oma 90. aastapäeva.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments