Pärnu sügisregatil saatis edu ka Haapsalu purjetajaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Optimisti purjetajatest oli Pärnus edukaim Uku Kuusmaa Haapsalu Purjespordikoolist. Ülejäänud poodiumikohad teenisid välja Karl Lember (SMS) ja Markus Lilienthal (ROPK). Foto: Eesti Jahtklubide Liit.
Optimisti purjetajatest oli Pärnus edukaim Uku Kuusmaa Haapsalu Purjespordikoolist. Ülejäänud poodiumikohad teenisid välja Karl Lember (SMS) ja Markus Lilienthal (ROPK). Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Optimist klassis võitis Pärnus Uku Kuusmaa Haapsalu Purjespordikoolist, klassis Laser Radial oli edukas haapsallane Mihkel Väli Rein Ottosoni Purjespordikoolist.

Optimist, Laser 4.7 ja Laser Radial klassid panid ilusa punkti 2011. aasta EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikale.

Eesti Karika võitis Optimist klassis Markus Lilienthal (Rein Ottosoni Purjespordikool/Zuxu Team), teiseks tuli Martin Õunap (Saaremaa Merispordi Selts) ja kolmandaks Juuso Roihu (Tallinna Jahtklubi).

Optimist klass oli Pärnus esindatud kõige arvukamalt – 67 noorsportlasega.

Regatil osales neli Haapsalu Purjespordikooli õpilast. "Võiks osaleda rohkem lapsi, aga ainult nii palju on meil võistluspaate," ütles purjespordikooli treener Priit Rüütel.

"Uku hooaeg on olnud väga keeruline," ütles Rüütel Optimist klassi võitja kohta. "Ta on põhikonkurentidest ca 10 kilo raskem, mis mõjutab oluliselt paadi kiirust; nõuab suuremat pingutust, et konkurentsis püsida — seega igati väärtuslik võit.

Üllatajaks oli Ukust kolm aastat noorem Robin-Villem Erisalu, kes saavutas oma seni parima, viienda koha," kiitis Rüütel.

Laser Radialil võistelnud 24 sportlase hulgas ei andnud liidrikohta lõpuni käest Kaarel Kruusmägi (SMS). Karikasarja punktidele võistlevad aga vaid alla 19aastased ja naised ning selles divisjonis osutus parimaks haapsallane Mihkel Väli (Rein Ottosoni Purjespordikool), olles ühtlasi klassi üldarvestuses teine.

Anne-Mari Luik (ROPK) võttis U19 ja naised jaotuses teise ning üldarvestuses kolmanda koha. Juunioride ja naiste seas purjetas end kolmandaks Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi).

U19 ja naised Eesti Karika esikoht kuulub Anna Pohlakule, järgnevad Mihkel Väli ja Liina Kolk (SMS).

Regati korraldas Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments