Linnamäel käivad korraga tantsu– ja meedialaager

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sel nädalavahetusel käib Läänemaal Oru koolis lausa kaks noortelaagrit korraga — kristlik Life–tantsulaager ja Plussmeedia suvine laager on kokku toonud enam kui 60 noort Eestist, Soomest ja Venemaalt.

Plussmeedia suvelaager on juba kolmandat aastat järjest toimuv kristlikku meediatööd tegevate Soome, Eesti ja Vene noorte ühine laager. Laagri eesmärk on veeta toredalt aega rahvusvahelises seltskonnas ja õppida juurde meediatööd. Sel korral tarkusi Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu. Ta õpetas, mida fotode tegemisel jälgida, selgitas Hannu Korpela Soomest.

Peale õppimise ja artiklite kirjutamise teevad noored meediatöötajad laagri jooksul valmis lühifilmi Vormsi saarel.

Laagrist ja Plussmeedia tööst saab rohkem lugeda aadressil www.plussmeedia.ee.

Life-tantsulaager on suunatud noortele tantsuhuvilistele ning võimalik on õppida erinevaid tantsustiile: jazz, hip-hop ja iisraeli tants. Eelnev tantsukogemus pole nõutav — lubatakse ka „karud” tantsima õpetada.

„Mõte sellise laagri korraldamiseks tuli umbes kahe aasta eest, kui mul oli võimalus osaleda Soomes Ryttyläs „Life“ laagris,” rääkis laagri korraldustiimi juht Signe Reinaru. „Soomes oli see laager küll palju suurem, aga ka pikema traditsiooniga. Erinevate võimaluste hulgast valisin mina tantsusuuna ning nädal mööduski intensiivselt trenni tehes. See laager jättis mulle sügava mulje. Pärast seda ei saanud lahti mõttest, et võiks ka Eestis midagi sarnast korraldada.”

Laagri peaeesmärgiks on Signe Reinaru sõnul tuua kokku sarnaste huvide ja eluvaadetega noori ning arendada nende tantsuoskusi. Osalejatel on võimalus erinevate tantsustiilide hulgast valida üks, millega laagri jooksul süvitsi tegeleda. Signe Reinaru sõnul usub ta siiralt, et need huvid ja anded, mis meil on, on meile põhjusega antud ja seetõttu peame neid ka kasutama ning arendama.

Laupäeva õhtul kell 20 on Oru koolis suur Life–kontsert, kus näeb nii tantsulaagri vilju kui ka elavat muusikat Reinaru Vendade esituses.

Madis Ehanurm

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments