Lääne Elu paberleht 19. märtsil

Madiken

madiken@le.ee

Aasta algul sulges uksed Haapsalu vanima säilinud apteegimööbliga pea 87aastane Läänemaa apteek. Foto: Arvo Tarmula
Aasta algul sulges uksed Haapsalu vanima säilinud apteegimööbliga pea 87aastane Läänemaa apteek. Foto: Arvo Tarmula

Linnavalitsus meelitab haiglat laenu võtma

Kui Haapsalu linnavolikogu ja Läänemaa haigla nõukogu lubavad, võtab haigla laenu, et laiendada leinamaja ja teha haiglasse perearstikeskus.

Haigla leinamaja on nimetatud Haapsalu häbiplekiks. Leinamaja saal on väike, talvel on ta raudkülm, suvel umbne ja tulipalav. Inimesed peavad terve talituse seisma, kaugemalt tulijail ei ole kuskil riideid kohendada ega tualetis käia.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa valdades väheneb rahvaarv kiiresti

Läänemaa omavalitsusest on ainult Ridala ja Oru sellised, kus rahvaarv väheneb Eesti keskmisest aeglasemalt, selgub statistikaameti andmetest.

Ergart Männik 85

Tuntud maadlustreener, läänlane Ergart Männik tähistas esmaspäeval 85. sünnipäeva.

Küsimusele, kuidas juubilar oma 85. sünnipäeva tähistab, vastas Männik, et „tulevad Tallinnast poisid ja teeme väikese istumise. Need, keda olen treeninud, medalitoojad. Neid tuleb nii palju, et ma ei hakka nimetama!”

Samm tugeva omavalitsuse poole

Pere saab paremini hakkama kui üksikud inimesed, samuti koos elavad pensionärid. Miks me siis arvame, et mitu vaest valda ei võiks koos paremini toime tulla? Kirjutab omavalitsusreformi projektijuht Sulev Valner.

Üks küsimus: miks läheb Elisa arve aprillist kallimaks? Kas vanur, kel ei ole võimalik tellida tasuta e-arvet, peab tingimata maksma paberarve väljastamise tasu?

Lugeja vastus Malle–Liisa Looduse arvamusloole „Rongiliiklus — peotäis minevikuunistusi”.

Läänemaa apteek on suletud

Haapsalu vanima säilinud apteegimööbliga pea 87aastane Läänemaa apteek sulges aasta alul uksed.

Ühtegi apteeki Läänemaa apteegi asemele Haapsallu luua ei saa – apteekide piirarv ei luba seda.

Pühapäeviti saab Haapsalus ravimeid osta kella viieni

Kui pikka aega olid haapsallased pühapäeva lõunast esmaspäeva hommikuni rohupoeta, siis praegu saab apteegis käia pühapäeviti kuni kella viieni ja tulevikus võib-olla koguni kella kaheksani.

Kullamaa mees kutsub parki rajama

Kullamaa muinsuskaitseseltsi kunagine esimees Ants–Aarne Leppikson kutsub kullamaalasi üles rajama Kullamaale mälestuspark, sest tunneb oma põlvkonna süüd hävitatud kohalike vaatamisväärsuste pärast.

Nõva kool jätkab 9klassilisena

Nõva vallavolikogu otsustas reedel üksmeelselt, et Nõva kool jätkab senisel kujul, vanemat kooliastet ei suleta.

Haapsalu Nikolai kooli 9. klassi õpilane Maria Velikanova osales Eesti võistkonnas ainsa naisena taekwondo Euroopa lahtistel karikavõistlustel ning võitis kuldmedali.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
väga
11 aastat tagasi

õieti öeldud

Viimsele teekonnale
11 aastat tagasi

…läheme me kunagi kõik. Kes varem, kes hiljem. Kes leinatoa kaudu, kes jalad ees põletusahju. Kurb on see teema. Igaühele omal moel eraldi ja kui üldistada, siis meid kõiki ootab kord finaal. Haapsalu linnas asuv leinamaja peaks olema selline koht, mida ei raamita kui kohta, mida on vaid linnale vaja. Kas ei ole siis seda vaja kogu maakonnale? On ju ometi. Aga äkki ma eksin, arutledes selle teema üle valjuhäälselt. Mida ma öelda tahan – kas mitte kogu maakond ei saaks õlga alla, et selle vajaliku hoone laiendamine saaks aset leida? Seda on tõesti väga vaja. Kes on lahkunuid viimsele… Loe rohkem »