Nutitelefonid on eduka reisi abistajad

Mobiiltelefonid on pikka aega olnud osa meie igapäevaelust ja me ei mõtle sageli isegi sellele, kuidas nutiseadmed reisides elu hõlbustavad. Mõned reisile minnes jätavad nutitelefonid koju ja võtavad lihtsamad seadmed kaasa, võib-olla selleks, et mitte kaotada kallist seadet, kuid see pole alati õige.

Mobiiltelefonide tulekuga ei vaja te enam äratuskella, sest äratuskell on alati teie telefonis. Reisi ajal ei lase see üle magada, kui on kavandatud varajane ekskursioon või transfeer lennujaama. Kalendri ja märkmiku funktsioon asendab ebamugava päevamärkmiku kaasas kandmist. Mõnikord unustatakse reisil olulised pisiasjad, näiteks lennu õigeaegne registreerimine või ravimite võtmine, huvipunkti aadressi märkimine või ühistranspordi sõiduplaan – telefon aitab nendes küsimustes.

Reisides asendavad mobiiltelefonid nii pleieri kui ka televiisori. Samuti saate raamatuid ja reisijuhte oma mobiiltelefoni alla laadida ning neid liikvel olles lugeda. Lisaks on lennule registreerumiseks vajalik lennupilet või broneerimisnumber. Elektroonilisi pileteid saab salvestada mobiiltelefoni ja lennujaamas ei pea te oma pagasit tuhnima, vaid peate lennujaama töötajatele piletit telefoni ekraanil näitama, mis on alati käepärast.

Enamus telefone toetavad GPS-navigeerimist, mis hõlbustab tundmatus kohas navigeerimist, võimaldab kiiresti leida soovitud aadressi ja aru saada, kui olete eksinud. Te saate teekonnal olevate riikide ja linnade kaarte oma seadmesse alla laadida ja neid võrguühenduseta vaadata. Paljud kaardirakendused võimaldavad leida vaatamisväärsusi, huvipunkte, transpordiühendusi, hotelle ja kõike, mida sõltumatu reisija võib vajada. Interneti-ühendusega saab vaadata teiste reisijate ülevaateid huvitavatest kohtadest. Lisaks on paljudes turismiobjektides – hotellides, restoranides ja kohvikutes – sageli tasuta WiFi-ühendus ning saab teha suupisteid koos viimaste uudiste lugemisega, vaadata ilmateadet ja planeerida uut teekonda.

Kui telefonil pole sisse ehitatud taskulampi, võib alati selle asemel kasutada telefoni ekraani, näiteks elektrikatkestuse korral või otsides pisiasja, mis on õhtuse jalutuskäigu ajal maha kukkunud. Ja loomulikult on nutitelefoni kõige kasulikum funktsioon – kaamera, tänu millele saab reisi ajal jäädvustada suurepäraseid maastikke ja linnaarhitektuuri, jagada pilte sõpradega ja postitada neid sotsiaalsetesse võrgustikesse või vaadata neid koju naastes. Veebipoes Rde.ee on saadaval lai valik kõigi reisijatele vajalike funktsioonidega mobiiltelefone, kus igaüks saab valida endale meelepärase seadme, mis rahuldab ka kõige nõudlikuma kasutaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
3 aastat tagasi

Noo vaksiin juu tulemas , paagid täis ja uued nutid taskusse – kohe algab reisitrall .

Vedurijuht
3 aastat tagasi

Hallooo mis Reis??? Kas epideemia juba lôppenud vôi???????

valeühendus
3 aastat tagasi
Reply to  Vedurijuht

Halloo, halloooo! Keskjaam, kesjaaam. Halloo! Halloo! Keskjaam, kas kuulete? Hallooo! Ei kosta midagi… Halloooo!