Kuidas luua harmooniline aga siiski funktsionaalne vannituba?

Foto: Unsplash.com

Vannitoa kujundamine ja sisustamine võib olla tõeline peavalu. Ühelt poolt on sul vabad käed, et valida sobivad värvid, materjalid ja seadmed, aga samas piirab antud valikut üsna palju vannitoa eesmärk.

Enamasti sa ei saa valida tualetipoti, dušinurga või vanni asukohta, see on seotud olemasolevate torudega. Nendest sõltub, kuhu saab paigutada valamu, kuhu läheb boiler, segisti ja näiteks pesumasin.

Harmoonilise vannitoa kujundamine tähendab isikupärase stiili loomist olemasolevate võimaluste piirides. Kuigi kõiki asju ei saa muuta, jääb sul otsustada siiski veel mitmete valikute osas. Nii nagu iga sisekujunduse stiili puhul, vähem on tihti rohkem.

Seetõttu panime kokku lihtsad soovitused, kuidas vannituba kujundada.

Terviklik sisekujundus

Vannitoa loomisel võta aluseks oma kodu sisekujunduse stiil. Kui sinu kodu on modernne, ära kujunda retrohõngulist vannituba. Äkki on su kodus mitmeid efektseid maale või disainielemente, ära jäta vannituba tähelepanuta ja igavaks.

Enamasti on kodudes kasutusel mõned läbivad toonid, kasuta samu või sarnaseid värve ka vannitoas. Sellisel juhul on sinu vannituba loomulik jätk teistele ruumidele.

Foto: Pixabay.com

Vali tähelepanu keskmesse üks element

Tihti peab vannituppa mahtuma mitme pereliikme esemed ja korralagedus tekib kiiresti. Asjade üleküllus muudab üldpildi lohakaks ükskõik millise sisekujunduse stiili puhul. Kauni ja omapärase vannitoa loomiseks vali üks element, mis asub tähelepanu keskmes.

 

Selleks võib olla luksuslik kivivann, musta värvi matt segisti, suur peegel või huvitav muster. Ülejäänud vannitoamööbel ja aksessuaarid vali sellest lähtuvalt.

Harmoonilised toonid

Heledad värvid muudavad toad avaramaks ja tumedad väiksemaks. Sama põhimõte kehtib ka vannitoas. Kui sinu vannitoas on loomulik päevavalgus, võid toonide valikul olla julgem. Kunstvalguse käes võivad tumedad toonid tunduda hirmutavad.

 

Samuti muutub vannitoa puhastamine keerulisemaks, sest sa ei pruugi tumedates nurkades lihtsalt piisavalt hästi näha. Vannitoa värvitooni alusel vali segisti ja nuppude toon. Külmade toonidega sobib kroom, soojad toonid harmoneeruvad vase või messingu toonidega.

 

Veeboiler on iga vannitoa lahutamatu osa. Ka selle toon võiks ülejäänud vannitoaga sobituda, et see ei hakkaks ruumis liigselt domineerima. Uue boileri, mis sobib sinu vannitoa kujundusega, leiad näiteks siit.

Sisseehitatud mööbel

Eritellimusel mööbel ei ole ammu ainult köökide pärusmaa. Üha enam inimesi valib oma kodudesse mugavad sisseehitatud garderoobi- ja vannitoakapid. Ka kõige väiksemasse vannituppa saab tellida eritellimusel sisseehitatud mööbli.

 

Nii saad luua nutikaid panipaiku ja luua väga ühtse stiil terves kodus. Tihti säästavad sisseehitatud vannitoakapid ka hulga ruumi, näiteks saab sinna peita pesumasina või muud kodumasinad, mida tihti vaja ei ole.

Foto: Pixabay.com

Funktsionaalsed aksessuaarid

Kui oled välja valinud vannitoa sisekujunduse stiili, sobivad toonid, seadmed ja mööbli, täienda seda isikupäraste aksessuaaridega. Meigitarvikuid, pesemisvahendeid ja näiteks fööni saad hoiustada kaunis korvis, nii ei ole asjad segamini ja püsivad kenasti omal kohal.

 

Igas vannitoas olgu korralik peegel, muuda oma sein huvitavaks erikujulise peegliga, näiteks ümmargusega. Neid võid seinale paigutada ka mitu. Rätikuredel on mugav lahendus, mis ühtlasi hoiab kokku palju ruumi ja rätikud ei jää vedelema.

 

Riidenagid on ühelt poolt disainielemendid ja samas saad seal mugavalt hoida riideid või hommikumantlit.

Kokkuvõtteks

Vannitoa sisustamine võib olla väljakutse, kui jätad selle juhuse hooleks. Kui lähened vannitoa sisustamisele nagu igale teisele ruumile, saab tulemus tõeliselt funktsionaalne, aga samas terviklik. Vannitoa sisustamisel pead küll arvestama torude asukohaga, aga kogu ülejäänu osas on sul vabad käed. Siiski ära unusta, et vähem on tihti rohkem.

 

Vannituba peaks olema koht, kus end hommikul kiiresti valmis seada ja õhtul mõnusalt lõõgastuda. Vali üks element, näiteks valamu, mis võiks jääda tähelepanu keskmesse ja kujunda ülejäänud ruum sellest lähtuvalt. Kõik vajaliku vannitoa sisustamiseks nagu näiteks segistid, leiad 1a.ee valikust!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments