Infomess “Oma rada” näitab teed

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2. märtsil saab noorte infomessil Haapsalu gümnaasiumis taas otsida ja leida oma rada.

Korraldusmeeskonna liige Piret Konsap kinnitas, et messil on õppimisvõimalusi tutvustamas samad koolid kes möödunud aastalgi.
“Juurde on tulnud muud organisatsioonid,” ütles Konsap, “näiteks Läänemaa vabatahtlike keskus, kaitseväe värbamiskeskus ja tööturuamet.”

Konsapi sõnul tutvustavad end suuremalt Tallinna tehnikaülikool ja Tallinna ülikool; välismaal õppimise võimalustest räägib firma Bellnor.

Mitmete koolide töötubades on võimalik ise kätt proovida. “Näiteks Tallinna tehnikakõrgkooli tekstiili töötoas võisteldakse puunukkude kostümeerimises,” ütles Konsap. Hiiumaa ametikooli töötoas on võimalik proovida lilleseadmist ja restaureerimist; Tallinna tervishoiu kõrgkooli õpitoa külastajad saavad harjutada mulaažil süstimist ja panna kokku siseorganeid, soovijatel mõõdetakse vererõhku ja rasvaprotsenti.

Piret Konsap ütles, et kell 12.30 aulas algav arutelu võiks huvitada lisaks õpilastele ka lapsevanemaid ja pedagooge. Nimelt selgitavad Mari-Epp Täht linnavalitsusest ja gümnaasiumide direktorid Anne Mahoni ja Leini Vahtras olukorda, mis ootab Haapsalu gümnaasiuminoori ees sügisel: kuidas korraldatakse kahe kooli tegutsemine ühes hoones, kuidas toimub vastuvõtt gümnaasiumidesse ja missugused on õppekavad.

Meelelahutuseks viib Läänemaa noortekogu läbi traditsioonilise viktoriini messist osavõtjate kohta, samuti loosivad korraldajad välja auhinnad messi Facebooki sõprade vahel.

Konsap kinnitusel korraldab Läänemaa laste ja noorte nõustamiskeskus transpordi maakonna õpilastele. “Hommikul toovad kaks bussi noored Haapsallu ja viivad pärast tagasi,” ütles Konsap.

Messi lõpuks esineb messikülalistele Haapsalu ansambel Northern Lights.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments