Egert Belitšev: veel kärpides kannatab avalik kord

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Egert Belitševi sõnul on suureks mureks pensionile minevate politseinike asemele uute korrakaitsjate leidmine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Egert Belitševi sõnul on suureks mureks pensionile minevate politseinike asemele uute korrakaitsjate leidmine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Möödunud reede veetis politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev koos oma Haapsalu kolleegidega, et teada saada, kuidas Läänemaal töö käib ja millised mured siin on.

Politsei peadirektor Egert Belitšev, milliseid muresid siin kuulnud olete?

Üks teema on, kust tulevad uued politseinikud. 1990ndatel värvati korraga palju politseinikke ja need on nüüd jõudnud pensioniikka või sellele lähenemas. See tähendab asutuse, kogu riigi, Eesti inimeste jaoks, et järgnevatel aastatel on väga suur hulk inimesi politseist ära minemas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
22 päeva tagasi

See jutt ilmselt ei päde, sest pole avaldatud ühtegi revisjoni dokumenti, kus ametit oleks põhjalikult hinnatud. Sama seis on ka hariduses ja tervishoius ning kõikides teistes riigiametites. Riigikontrolli auditid on bla-bla ja pole antud ülesande väärilised. Vaja oleks sõltumatut tulemusauditit riigiaparaadis. Raha on vähe ka siis kui seda paigutatakse ja kasutatakse valesti ja ebaefektiivselt ning mitte eesmärgipäraselt.

seikspiir
23 päeva tagasi

Kärpida poleks vaja, kui tühistataks “maksuküüru” kaotamine ehk reformierakonna valimislubadus – rikkad rikkamaks ja vaesed vaesemaks.

AVS
22 päeva tagasi
Reply to  seikspiir

See maksuküür tuleks mingil hetkel kindlasti ära lõpetada, ilmselgelt ajale jalgu jäänud, Isamaa poolt läbi pressitud käkk. Vahet pole, kas minna tagasi ühetaolisele tulumaksule või selgele astmelisele, mõlemad on paremad kui see praegune “ei liha, ei kala.”

Imelik
22 päeva tagasi
Reply to  AVS

See kõik on üks suur bluff. See pole tegelikult mingi oluline probleem ja see on riigi jaoks kallis kingitus üle keskmiselt teenivatele inimestele. Viimane avaldatud mediaanpalga analüüs jääb enamus maakondades alla sellest olulise kasu saajate sissetulekutele.
Endale on sümpaatne USA-s viljeletav kus tulumaks on ühetaoliselt astmeline. Ehk ka miljonäril on tulumaksuvaba osa ja ka kõik järgnevad astmed. Varade maksustamisest ei taha RE ja enamik eestlasi kuuldagi- järgneb seakisa…
Küsige endalt- miks makse kogutakse ja mis oleks teised variandid? Ka need variandid on võimalikud.

Kindlates kätes Eesti
23 päeva tagasi

NATO riik ja politsei/piirivalve vaatavad hirmust värisedes pealt, kuidas venelased riigi vara varastavad ja riigipiiri rikuvad. Selline kõva riik ja PPA on meil, Homme vallutame Moskva!

Sonderkomando SS leutenant Hasser
23 päeva tagasi

Aadu vikatid oleks tulnud seal tööle panna nagu 1944 kuumadel suvekuudel

Imelik
22 päeva tagasi

Eriti nõme oli lugeda avaldust, et ei tahtnud provotseerida ja riskida mõne ametniku “huilolandi” vangi sattumisega. Ehk ette arvestatakse võimalusega, et relvastuselt, oskustelt ja heidutuselt jäädakse alla…. Mis turvatunnet peaks selline avaldus tekitama? Mis järgmiseks- tulevad üle piiri ja võtavad vara või inimesed keda tahavad? On see ikka NATO välispiir? Keegi ei võta tõsiselt jutupaunikuid, kel puuduvad reaalsed võimed ja teod.

kaamerad
23 päeva tagasi

ja veel kord kaamerad, nendest öösel jälgides on võimalik kõik intsidendid sekkumata fikseerida

Gunn
23 päeva tagasi

Pange oma patrull suvel jala liikuma linnas. Hoiate raha kokku ja tervis ka mentidel parem, lisaks näeb ja muuleb mis tegelikult linnas toimub.

Toetan Aadut
23 päeva tagasi
Reply to  Gunn

1998 oli hobustega patrull Haapsalus
Jäägrite ajal viidi pätid metsa ja lasti maha

Ivo
22 päeva tagasi
Reply to  Toetan Aadut

Viisime 3 tk , sinna nad jäid .

nii on
22 päeva tagasi
Reply to  Gunn

politsei võiks suvel linnas rohkem liikuda, inimestega suhelda….Ma arvan, et see tekitaks rohkem usaldust politsei ja teiste inimeste vahel.

Jenkem
23 päeva tagasi

Läänemaal küll nende puudust pole, iga asja eest püütakse väänata, aga kui on reaalne action pole kuskil neid…

varsti
23 päeva tagasi

taastavad sm 200 nõmme miilitsakooli, ka vanad veteranid tulevad nastavnikuteks, aga pensionil lösutavad vanad kgbesnikud, reserv olemas

asjalik
23 päeva tagasi

Kannatab, siis kannatab. Ei saa kasutada rah, mida pole. Juba praegu kannatavad inimesed, kellelt kõvasti makse välja pressitakse.

Ahmed
23 päeva tagasi

Palu mitte-eestlasi juhtivatel kohtadel Eestis…

krõmpsluu
23 päeva tagasi

Lõpuks jäävadki ainult peadirektor ja peakontorirotid,sest nende pealt kokku hoida polevat ilus.