Haapsalus sünnib suurim mootorsaag

Lääne Elu

info@le.ee

HÕFF ootab kõiki mootorsaagi tegema. Foto: kaader filmist
HÕFF ootab kõiki mootorsaagi tegema. Foto: kaader filmist

Nädala pärast algava Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali eel moodustatakse Eesti suurim mootorsaag.

Neljapäeval, 25. aprillil kell 17 Haapsalu lossipargis toimuv aktsioon on kummardus HÕFFi avafilmile „Mootorsaed laulsid”.

Kord aastas üle Eesti moodustatavatest suurima südame kujutistest inspireeritud ettevõtmine jäädvustatakse drooniga ja see jõuab ekraanile päev hiljem, kui festival pidulikult avatakse. Osalema oodatakse kõiki huumorimeelega inimesi.

Lisaks leiab HÕFFil aset hulk teisi üritusi. Populaarne taskuhääling „Tumedad tunnid” külastab festivali juba teist korda – sedapuhku muudetakse publiku ees kuuldemänguks ja salvestatakse inglise õudusklassiku M. R. Jamesi rohkem kui saja aasta vanune õudusjutt „Visatud ruunid”.

Muusikalise tausta ja heliefektidega live-esituse toovad vaatajate ette Priit ja Aiky Öövel. „Hea võimalus tunnikeseks silmi puhata ja kõrvu teritada – koos vana kooli õudusega,” ütlevad esitajad ise.

Esimest korda tuleb festivalile külla PÖFFi noorte- ja lastefilmide festival Just Film – festivali lõpupäeval, 28. aprilli hommikul enne koguperefilmi „Coco farm” seanssi pakutakse pannkooke ja töötubades jagub tegevust kõigile alates 7. eluaastast.

Ukraina toetuseks toimub juba kolmandat korda heategevuslik oksjon, kus lähevad enampakkumisele tuntud Eesti filmidega seotud esemed. Helmut Jänese nimelisel legendaarsel mälumängul saab taas proovile panna oma filmialased teadmised.

Haapsalulased kostitavad oma kodudes HÕFFi kaugemaid külalisi – ettevõtmine kannab pealkirja „Köögis saab kino”.

Osaliselt Eestis filmitud Kõrgõzstani komöödia „Tšau, EU!” rahvusvahelise esilinastuse puhul pakuvad filmi tootjad Kesk-Aasia suupisteid. Haapsalu kuursaalis toimuval traditsioonilisel HÕFFi peol tantsitab rahvast Disco Tallinn. Herman Bistro & Baris leiab aset veel HÕFFi keldripidu koos bingoga.

Pikemate filmieelsete sissejuhatustega astuvad üles Peep Ehasalu („Kõrvetavalt jäine kui soometumise kurioosum ja Nõukogude Liidu ning Soome sõjajärgsed kultuurisuhted), Olev Remsu (Donatas Banionis ja Keegi ei tahtnud surra”), Jüri Kallas (Tähepoiss” ja Ida-Euroopa ulmefilmid) ja Rootsi filmikriitik Charlotte Wiberg (Thriller – julm film” ja tsensuur Põhjamaades).

Lisaks saab soodsa hinna eest festivali infoletist osta filmiraamatuid „Sajand Eesti filmilevis”, „Bruno O´Ya. Külalisena siin maailmas” ja Kalver Tamme artiklikogumikku „Karta pole vaja”.

Festivali filmiprogrammis on kokku 29 pikka ja 19 lühikest linateost.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub 26.–28. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Seda...
11 päeva tagasi

…ise sünnitada ei tahaks.
Aga jõudu!

Linlane
11 päeva tagasi

Mootorsaag sobib isegi Haapsalu viimase aja sümboliks väga hästi. Suurepärane mõte, isegi linnavalitsusele peaks meeldima.

seikspiir
12 päeva tagasi

Ukrainlased naeravad selle “õuduse” peale. Vene tank oleks õige sümbol.

Nimi (kohustuslik)
12 päeva tagasi

Midagi tobedamat annab välja mõelda ikka! Pange need inimesed linna heakorratöödele parem!

Arborist
12 päeva tagasi

Elektri- ja akusaagide omanikud tõmmake juhe välja seinast kui suur saag saabub.

see
12 päeva tagasi

õudus algas valimistega