Hannes Rumm: 6471 eestlase ajalooline õnnejoovastus

Hannes Rumm. Foto: Diana Unt

Hannes Rumm. Foto: Diana Unt

Esmaspäeva õhtul kella üheksa paiku tabas ajalooline õnnejoovastus 6471 eestlast, kes olid kogunenud Tallinnas aadressile Paldiski maantee 104b.

Täpselt nii palju oli inimesi, kel õnnestus sisse saada Unibet Arenale ja näha oma silmaga, kuidas esimest korda Eesti korvpalli ajaloos alistas meie rahvusmeeskond Leedu.

Seni olid Eesti ja Leedu rahvuskoondised nii enne kui ka pärast nõukogude okupatsiooni omavahel kohtunud kaheksa korda ning alati olid võitnud leedulased. Diplomaat ja Leedu keelt emakeele tasemel valdav Mart Tarmak hindas tulemust nii: „Eesti võit korvpalli Euroopa meistrivõistluste valikmängus Leedu üle on tõesti ajalooline saavutus, sest tegemist oli Eesti esimese võiduga Leedu üle ametlikus mängus. /…/ Kaotus tuli ka 1937. ja 1939. aasta EMil vastavalt tulemustega 15:20 ja 14:33. Mõlemal korral tuli Leedu ka Euroopa meistriks.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
talibanana
1 kuu tagasi

reovesi pidi sisaldama üüratus koguses narkootikume

mõju
1 kuu tagasi
Reply to  talibanana

on tunda