Aidi Vallik: hoiame ühte, hoiame üksteist

Aidi Vallik

Palju kära, vähe villa, nagu vanapagan pügaks siga. Selle kena vanarahva ütelusega võib minu meelest 2023. aasta ära saata küll. Kogu aeg ja igal tandril oleks just nagu midagi teha vihutud, praalimist, kisa ja riidu peale meie riigikogu ka terve muu maailm täis – aga tulemused?

Tulemusi ette näidata on ainult neil, kes teistele tüli tegemata vaikselt oma asja on ajanud. Kultuurivallas. Ning selles mõttes on 2023. aasta eesti filmile märgilise tähendusega, sest nii kõrgetele kohtadele ja nii suure rahvusvahelise tunnustuseni kui Anna Hintsi „Savvusanna sõsarad“ pole ajaloos varem jõudnud ükski eesti film – isegi mitte ligilähedaselt sellise tunnustuse, ulatuse ja mõjuni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
3 kuud tagasi

Tea kas see savvujama eestis ka ekraanile on jõudnud?Venelaste rezka.ag küll juba näitab,pealkiri on küll muudetud ja vene keelne.

kultuura
3 kuud tagasi

lesbi seltskonna saunaõhtud on nüüd kultuur, kuulub vist samasse kategooriasse kui brusseli tänavatel palja per.ega jooksjad

mina
3 kuud tagasi

Olles seda naiste saunajama ise näinud pean õnneks nentima et Oskarionud said kohe aru et tegemist pole suurem asi film.

tüüpiline
3 kuud tagasi

suure ja – väikese peetrikese hala, ikka süüakse tavaliselt väikese peetrikese toidukott tühjaks