Lääne-Nigula valla otsus ähvardab vanapaari igaveseks lahutada

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne-Nigula lipp. Arvo Tarmula

“Kui südikas tütar poleks vaidlustanud vanapaari hooldekodutoetusest ilma jätmist, oleks Lääne-Nigula valla otsus saatnud nad tagasi koju, kus haigustele alla jäänud eakad iseseisvalt elada ei suutnud,” kirjutab Postimees.

Ent valla uus otsus, mis andis toetuse ainult mehele ja jättis naise sellest ilma, võib paari juba igaveseks lahutada, kui tütar kohtust õigust ei saa.

Milvi ja Mihkli elu varises kokku juulis, kui hooldekodutoetuse küsimise peale saabus Lääne-Nigula vallalt vastus: paar on piisavalt terve selleks, et edaspidi juba ise valla toel oma elu elada, või kui nad soovivad jääda hooldekodusse, peavad ise maksma.

“Kui poliitikud lubasid pensioni eest hooldekodu kohta, jäime neid uskuma, aga tegelikult teeb otsuseid vallajuht, kes leidis, et hooldekodutoetust pole meiesugustele vaja,” ütles Milvi (84, pereliikmete nimed muudetud). Abikaasa Mihkel (90) lisas, et praeguseks on olukord veelgi hullem, sest pärast valla otsuse vaidlustamist sai tema küll toetuse kätte, aga Milvi jäeti ilma, mis tähendab, et paar aetakse sunniviisiliselt lahku.

Loe lähemaltsiit: Lääne-Nigula valla otsus ähvardab armastava vanapaari igaveseks lahutada (postimees.ee)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
5 kuud tagasi

Kuskohast need omavalitsused kogu aeg raha peavad võtma? Raha ei kasva puu otsas. Pole vaja mõtetut juttu ajada. Pidage neid ise ülal kui nii väga tahate.

Marts
5 kuud tagasi
Reply to  IRW

“Pidage neid ise ülal kui nii väga tahate”. See on küll väga inetult öeldud. Me jääme kunagi kõik vanaks ja vajame abi ja toetust.

K.s
5 kuud tagasi
Reply to  IRW

Huvitav inimene, tahab riigile ainult anda, midagiti vastu saamata…On rahul nii käibemaksu tõusuga kui automaksuga a ennast ravib ise, oma raha eest, loodan…Tõeline reformierakondlane…

Maakas
5 kuud tagasi

Kui inimene ei saa kodus hakkama, siis on tal õigus hooldekodus olla ja omavalitsusel on kohustus vähemalt riigi poolt kompenseeritav osa maksta. Millest see Janno aru ei saa? Hooldekodutoetus on sihtostarbeline raha ja kui on näidustus, siis maksa. See sotstöötaja pole mingi otsustaja, kes vajab hooldekodukohta ja kes mitte, sest ta pole objektiivne. Siin riigis pole enam absoluutselt võimalik elada! Te, ametnikud, kipute kogu aeg unustama, kes teile tegelikult palka maksab. Raha ei tule seina seest, teie palga teenivad välja tootmis- ja tööstussektori töötajad. Teie seal ei tooda ega müü midagi, seega ka ei tekita raha juurde.

IRW
5 kuud tagasi
Reply to  Maakas

Sotstöötaja ongi otsustaja. See on tema töö. Täpselt, raha ei tule seina seest. Kui sotstöötaja leiab, et pole vaja taguda raha lihtsalt välja siis nii see ongi.

To IRW
5 kuud tagasi
Reply to  IRW

Pane omale aeg psühiaatri juurde! Tee seda kohe, sest järjekorrad on väga pikad. Võib olla, kuigi kahtlane, saab sind veel inimeste hulka tagasi tuua.

Tsensor
5 kuud tagasi
Reply to  To IRW

Kui sa, le, oled leht, siis bloki see irw ära!
Siin ei saa ilma selle pasata ühtegi lugu lugeda!!

IRW
5 kuud tagasi
Reply to  Tsensor

Aga mul on õigus! Õige hõlma ei hakka keegi.

Arvamus
5 kuud tagasi

Eesti inimest on õpetatud kerjama. Mina ei saa aru, kuhu kaob vanainimses vara kui inimene suunatakse hooldekodusse. Muidugi mõistan sellise ebavõrtsuse hukka, et lastetud ja
A sotsiaalsete elukommetega inimesed suunatakse hooldekodudesse meie raha eest.
NB! Tavaliselt ilmuvad sugulased välja siis, kui mingi varandus maha jääb.

Kodune penskar
5 kuud tagasi
Reply to  Arvamus

Arusaamine vajab kirjaoskust

Nimi (kohustuslik)
5 kuud tagasi

Kurb, aga meil on eakate elu täiesti toetamata. Mõtlen just koduhooldust. Arvan et enamus meist tahaks oma kodus elada nii kaua kui võimalik. Selle arusaamatu hooldekodukohtade toetamise asemel peaks raha eraldama tegusa koduhooldusteenuse sisseseadmiseks. Inimesed saaksid kodu lähedal tööd abistajatena ja eakad oma kodudes elamiseks abistatud ja hoitud!

Värska Roosamanna Südamekodu
5 kuud tagasi

Meie juures oled alati eeskujulikult hoitud ja toidetud. Ootame sind meie kaasaegsetesse valgusküllastesse ja mugavatesse hooldekodudesse!

Jenkem
5 kuud tagasi

Uskuge jah mida poliitikud räägivad ja valige jätkuvalt ikka reffi

Kui
5 kuud tagasi

ühe ja sama vallavalitsusega on pidevad jamad siis ehk oleks aeg see kiusu ajav punt laiali saata?

vanamutt kultuurimajast
5 kuud tagasi
Reply to  Kui

Eks sa proovi Lihula jõuk laiali saata.

riik
5 kuud tagasi

on müüdud prussakate ametnikele, kohalik elu aga viidud kerjamis tasemele ja sõltub samuti ametnike suvast ning läheb hullemaks, tuleb personaalne toetuste süsteem, mis lähtub samuti ametnike suvast, aga ametnikud paigutab kohtadele roosamanna kontor, kelle eesmärk on inimeste peenhäälestamine ja toetustest sõltuvusse viimine, me oleme kindlates kätes

imeline
5 kuud tagasi

just sellist väärakat vananemist me oleme valitsejatelt ootanud