Peapiiskop tänas kirikute niiskusprobleemile lahendusi otsinud teadlasi

Ridala kiriku ja pastoraadi ümbruses on ruumi küll, et 300 inimest saaksid laulupäeval end mõnusalt tunda. Foto: Urmas Lauri

Hiljaaegu said Tallinna tehnikaülikooli teadlased Lembit Kurik ja Veljo Sinivee Eesti evangeelse luteri kiriku (EELK) peapiiskopilt tänukirja Eesti kirikute niiskusprobleemide uurimise ja lahenduste otsimise eest.

Tallinna tehnikaülikooli küberneetika instituudi füüsika osakonna insenerid Kurik ja Sinivee on aastaid tegelenud Eestimaa kirikute niiskusprobleemide uurimisega, seda peaasjalikult Saaremaa, Lääne-Eesti ja Harjumaa kivikirikute juures. Kui Kuriku töö puudutas eelkõige kirikutes valitseva sisekliima ja seintesse kogunenud niiskuse kaardistamist, siis elektroonikavaldkonnale spetsialiseerunud Sinivee töötas välja lahenduse, kuidas kirikute sisemust täpselt õigel ajal automaatselt tuulutada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vanamutt kultuurimajast
1 aasta tagasi

Kas see seal üleval ei ajagi asja korda?

imelik
1 aasta tagasi

et vanajumal sellise lihtsa asjaga hakkama ei saa, ka palved pole vist aitanud

Arno
1 aasta tagasi
Reply to  imelik

Jumal ei ole mingi automaat, kuhu paned palved sisse ja ta kohe lahendab kõik probleemid. Ise tuleb tegutseda ja siis saad ka tema abi.

Igal juhul on tore, et teadlased on võtnud vaevaks uurida kuidas kirikuid paremini säilitada.

vanamutt kultuurimajast
1 aasta tagasi
Reply to  Arno

Milleks?