Madis Aben: nõrk konjunktuur hoiab majanduse languses

Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütik Madis Aben. Foto rahandusministeerium

Nõrk sise- ja välisnõudlus sunnivad ettevõtteid koondama. Investeeringuid ja ehitussektorit pidurdavad kõrged laenuintressid. Kiire hinnatõusuga ei suuda kõik leibkonnad kohaneda.

Majandusolud on ELis halvenenud alates 2021. aasta lõpust ja sel aastal on konjunktuur olnud meie regioonis – Skandinaavias ja Ida-Euroopas – keskmisest nõrgem. See on pärssinud Eesti majandusarengut ja väljendub ka pea 3protsendilises majanduslanguses teises kvartalis.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mida jälle
7 kuud tagasi

Ärme aja kõike teiste riikide turulanguste kaela, lihtlabaselt on lihtsalt mujal juba toota tuntavalt odavam ehk Eesti ettevõtete konkurentsivõime on pärsitud kõrgete tootmissisendite maksumuse tõttu (energia, maksukoormus, erandite puudumine võrreldes teiste liikmesriikidega jms). Ettevõtluskeskkond luuakse riigis endas poliitiliste otsuste alusel, Eesti poliitik on lihtsalt loll, kellel puuduvad teadmisest majandusest. Kurb