Uude linnavalitsusse autoga asja pole

Haapsalu linnavalitsuse uue hoone ideekavandite võistluse võitnud arhitektuuribüroo Molumba töö Kirsiaed. Foto: OÜ Molumba

Haapsalu linnavalitsuse uue hoone ideekavandite võistluse võitnud arhitektuuribüroo Molumba töö Kirsiaed. Foto: OÜ Molumba

Haapsalu linnavalitsuse uude hoonesse tuleb plaanitust poole vähem parkimiskohti ja uue maja ehitamiseks toetuse saamiseks tuleb senine maja Posti tänaval lammutada.

Neljapäeval küsib Haapsalu linnavalitsus volikogult luba 280 000 euro kasutamiseks, et rahastada uue linnavalitsuse maja projekteerimist. Uut hoonet hakkab projekteerima arhitektuurikonkursi võitnud OÜ Molumba – nii oli kirjas ka konkursi hanketingimustes. Haapsalu linnavalitsuse ehitusnõuniku Aivar Seina sõnul valmib esmalt eskiisprojekt, seejärel eelprojekt ja hiljemalt järgmise aasta lõpuks detailne põhiprojekt.

Haapsalu vanalinna politseimaja kõrval asuvale krundile kerkiv linnavalitsuse maja ei tule päris selline, nagu arhitektuurikonkursi võitnud kavandil näha võis. Uus maja tuleb väiksem, et see vastaks meetme, kust linnavalitsus maja ehitamiseks raha kavatseb taotleda, tingimustele. „Põhiolemuselt jääb hoone samaks,” ütles Sein. „Siseruumide pinnalt läheb väiksemaks, kui ideekavandis oli,” ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
52 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uue
9 kuud tagasi

mõttetuse asemel tuleb rajada sinna roheala, kõik kohalikud rohelised värvivad endid ainult enne valimisi, eriti suur roheline , aga unistab tagalahest hoopis

merevana
10 kuud tagasi

Nagu ikka – amortiseerunud, ei vasta tänapäeva nõuetele, ei taga ametnikele töötingimusi jne. Niipalju siis e- riigist. (Neile kes aru ei saa: e- riigis ei ole vaja valitsusametnike kriisi ajal lukskabinette ehitada)

Jänkununnu
10 kuud tagasi

Sama hästi võiks rajada ufodele lennuvälja…olematud tondid aga mitte Linnavalitsus

A.R
10 kuud tagasi
Reply to  Jänkununnu

Põle ufot näinud, ei tea kui suurt rajada ju.

kas sul kästi
9 kuud tagasi
Reply to  Jänkununnu

jura siin ajada, või äkki saad lutsukommi, mis lastele väga meeldib.

suvepäev
10 kuud tagasi

See pole nüüd kriitika ainuüksi Lääne Elu pihta aga ma ammu juba ei mõista, et miks on vaja pealkirjastada artiklid eitusele toetudes. Antud juhul siis, et ei pääse autoga linnavalitsusse. Miks sinna on vaja treppi sõita? Üldjuhul ju raskeid kotte sinna kaasa vedada pole vaja, ära tulles ka vaevalt, et midagi peale paberilehe kaasa võtta on. Kui sedagi. Ehk aitaks nutikamalt sõnastatud pealkiri kaasa kasvõi natukene viljakama arutelu tekkimisele kommentaariumis. Praegune pealkiri vajutab vaid osade inimeste plahvatusliku ärrituse nuppu ja sealt siis see tuleb… Mind huvitaks näiteks, mis on väite taga, et nõukogude aegseks parteimajaks praegu hoone jääkski? Kui palju… Loe rohkem »

kaua
10 kuud tagasi
Reply to  suvepäev

aastaid saab olemasolevat hoonet selle poole miljoniga , mis kuluks uue ehitamisele, ülal pidada, ilmselt niikaua, kui lõppeb vajadus üldse sellise struktuuri, nagu lv. järele

Noor
10 kuud tagasi

Mis transiit Haapsalus on?? Kümmekond Hiiumaa autot paar korda päevas.

pseudoteemale
10 kuud tagasi

raha raiskamine on kurjast, see pole küll esmavajadus siin linnas, transiitümbersõit on välja ehitamata, kiltsi-jaama-tallinna mnt. on saaste ja ohu allikad linnaliikluses, aga ametnikud loovad endile mugavusi kriisi ajal. ärge valige rohkem neid volikogu liikmeid, kelle ei lähe linna probleemid korda

Linlane
9 kuud tagasi
Reply to  pseudoteemale

Kõik toimuv näitab väga hästi, et ammu on vaja vahetust! Linna raha raisatakse mõnuga, enda omaga nii ei tehtaks.

Jänkununnu
10 kuud tagasi

Kaunim linn on Eestis Tartu…Haapsalust koledam on Lihula…

Nimetu
10 kuud tagasi
Reply to  Jänkununnu

Nalja püüdsite ebaõnnestunult teha? Haapsalu ja kole???? Haapsalu on Eesti üks armsamaid linnasid üldse.

jah
10 kuud tagasi
Reply to  Nimetu

Väike puust linn nagu Viljandi.

Jänkununnu
10 kuud tagasi
Reply to  jah

Kusjuures…mõttetu puust lobudikke täis…ja inimesed siin on veel lollimad kui Viljandis või Türal

jah
10 kuud tagasi
Reply to  Jänkununnu

Te vaadake milline linn on Tartu, te ometi vaadake milline linn on Tartu! Väike ja puust nagu Viljandi.

Jänkununnu
10 kuud tagasi

Vikerkaarevärviline võiks olla selle kuuri värvivalik

Reelika.
10 kuud tagasi

Hea mõte, et linnaisad lõpuks ometi lähevad jala tööle.

Mumu
10 kuud tagasi
Reply to  Reelika.

Suklesele ja lähimale õukonnale on parklakohad olemas. Homme volikogu ühehäälselt toetab Suklesele ausamba ehitamist. Eks ta ise läheb ära Võsule ja poogen, kuidas inimesed sotsosakonnas käima hakkavad. Parem kui ei hakka.

Nii on,
10 kuud tagasi

Et raha pole! Mis on viga vanal majal?! Natuke renoveerimist ja ruumi ka küllaga. Egas neid linnavalitsejaid siis nüüd nii palju ka ei pea olema! Igati hea asukoht samuti.

merevana
10 kuud tagasi
Reply to  Nii on,

Lammutamine maksab rohkem kui ehitamine. Raha liigutamine. Maksumaksja (pööbli) arvelt.