Eerik Pank tuli EMil medalile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eerik Pank (keskel) koos treenerite Janar Sõbra ja Ivar Kotkaga. Foto Eesti maadlusliit

Virtsust pärit raskekaalumaadleja Eerik Pank võitis Hispaanias Santiago de Compostelas U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluse raskekaalus -130 kg pronksmedali, teatas Eesti maadlusliit.

Veerandfinaalis alistas Lihula maadlustreeneri Janar Sõbra kasvandik ülekaalukalt 9:0 bulgaarlase Maksim Petrovi. Poolfinaalis oli Pank Aserbaidžaani maadleja Mazaim Mardanovi vastu esialgu aktiivsem ja teenis punkti. Tal õnnestus vastane parteris ka kolm korda üle vedada. Esimese poolaja viimsel minutil andis Pank vastasele ära 3 punkti ning poolajapausile mindi eestlase 7:3 eduseisus. Teisel poolajal õnnestus Mardonovil võtta lisaks viis punkti, 2 viimast punkti sai aser 15 sekundit enne lõppu ning 7:8 seisuga läks finaali Aserbaidžaani maadleja.

Pronksikohtumises kreeklase Achilleas Chrysidis jäi Eerik Pank 0:3 taha, kuid kohtumise viimasel minutil teenis Pank vastase maha viimase eest kaks puntki. Kuna kreeklane takistas Panka reeglite vastaselt, sai eestlane 2 punkti lisaks. Matši viimased 40 sekundit õnnestus Pangal 4:3 eduseisu hoida ja pronksmedal võita.

Lisaks Pangale võistlesid EMil ka Haapsalu maadlejad Kevin ja Robin Uspenski.

Kehakaalus -87 kg oli Robin Uspenski vastaseks 1/8 finaalis ukrainlane Tihhon Šafranski, kellele Uspenski kaotas 3:5.

Kehakaalus -97 kg võistelnud Kevin Uspenski alistus avaringis sakslasele Darius Kieferiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
loodusvaatleja
1 aasta tagasi

Ääretult tubli noormees, õnnitlused ka treeneritele- see on eesti maadluse kuulsusrikas jätk. Eerikul olid vastased väga tugevad- neid võites näitas ta tõelist eesti sisu. Edu ja uusi võite.