Kuritegevus ei kasva, kuid muutub

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuritegevus Läänemaal küll ei kasva, kuid Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul on see pidevalt muutuv.

Politseile möödunud aasta jooksul tehtud väljakutsete arv jäi tunamullusega samale tasemele, samale tasemele jäi ka registreeritud kuritegude arv.

„35 protsenti kuritegudest on kehaline väärkohtlemine,” ütles Palmits. Kui 2021. aastal registreeriti Haapsalu politseijaoskonnas 83 kehalise väärkohtlemise juhtumit, siis mullu oli neid juba 101.

„Tõusnud on nii perevägivallajuhtumite kui ka löömiste arv,” ütles Palmits. Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Tartuhin täpsustas, et lähisuhtevägivalla teadete arv küll vähenes 13 protsenti (2021 – 120, 2022 –105), kuid kuritegude arv kahekordistus – kui 2021. aastal menetleti 31 lähisuhtevägivallakuritegu, siis mullu oli neid juba 59. „Kui võtta laiem pilt, siis ajas on nende arv siiski vähenenud. 2018. aastal oli 266 lähisuhtevägivalla juhtumit. Siiski loodame, et see tendents muutub,” ütles Taratuhin.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti hääbub
1 aasta tagasi

Kuritegevus on suurenenud viimase aasta jooksul kõiges, samuti suurenenud järsult narkosurmade arv. Kas seda võib seostada rohkem kui 100 000 slaavlase sissetungiga Eestisse Reformierakonna kutsel?

Kohtunik
1 aasta tagasi

Nii nagu valitsus ees, nii rahvas järel- kui ikka pätid on karistamata, siis kuritegevus vohab 🙁

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Hallo kas politsei,tulge ruttu,mees vaatas mulle kurja pilguga otsa.Tulge ruttu,mees ei taha jalgu pesta.Appi appi,keegi on kaubamajas peeru lasknud.Minu naabrimees ütles,et ta ei armasta neegreid ja pedigrid ajavat teda lausa iiveldama,palun võtta abinõud tarvitusele… ja kui need tobedused kõik kuridegudeks registreeritakse siis tõesti kuritegevus muutub.

Soh
1 aasta tagasi
Reply to  krõmpsluu

… Ja õigete asjade jaoks polegi aega 🤣🤣🤣