Haapsalu ühtlustab kaasava eelarve

Foto: Pixabay
Tõnu Parbus loodab, et tänu muudatustele tuleb kaasavasse eelarvesse rohkem ettepanekuid. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalul on plaanis tuleva aasta kaasavas eelarves lõpetada linnalise ja maalise piirkonna eristamine, edaspidi saab kogu Haapsalus esitada ettepanekuid 30 000 euro ulatuses.

Seni sai linnalises piirkonnas ehk Haapsalus, Uuemõisas ja Paralepas esitada ettepanekuid, mille maksumus oli kuni 20 000 eurot, ning maapiirkonnas ettepanekuid, mis maksid kuni 10 000 eurot. Edaspidi on kõik üks Haapsalu, kus saab ettepanekuid esitada 30 000 euro eest. „See annab võimaluse ka maapiirkonnas suuremaid ja kallemaid ideid võidu korral ellu viia,” ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus.

Varasemast hilisemaks muutub ka linlastelt kaasava eelarve ettepanekute küsimine ja hääletus. Kui seni kogus linnavalitsus ideid septembris ja hääletus oli oktoobris, siis tänavu algab ideede korjamine tõenäoliselt detsembris ja hääletus on jaanuaris. „Elu on näidanud, kui kuulutame välja ideede korje suvel, on huvi ideede esitamise vastu suhteliselt väike,” ütles Parbus.

Parbus usub, et hilisemal ajal ideid korjates tuleb rohkem ettepanekuid ja ka hääletusaktiivsus on kõrgem.

Kaasava eelarve muudatustega on linnavalitsusel plaanis volikogu ette minna novembris. Tõenäoliselt detsembris toimub ettepanekute esitamine ja uue aasta alguses hääletamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

Kaasava eelarve summa on nii väike, et selle eest saaks ehitada vaid kuulutusetulba, kuhu igaüks võib oma (tulevaste kaasavate eelarvete) ideid tasuta üles riputada. Viimati oli taoline ‘mehaaniline Facebook’ Haapsalus perestroika ajal. Eesti iseseisvudes avastati, et vaba reklaampind on liiga kole ja viimse kui kuulutuse ülesriputamine muudeti tasuliseks. Samas, muudes külakeskustes toimivad (pealtnäha tasuta) infostendid tänini. Miks Haapsalu viletsam on?

linnakodanik
1 aasta tagasi

Ühel aastal eraldati kaasava eelarve raha promenaadi projekteerimiseks kuni jahtklubini. Ehk võiks linnavalitsus tutvustada nüüd seda projekti ka linnarahvale. Ja veel küsimus – millal läheb ka selle promenaadi ehituseks või koostati see projekt tolmu kogumiseks?

Mania grandiosa
1 aasta tagasi

Pakun Metsa tänava kõnnitee. Sinna juba 40 tuhat “maha kirjutatud”. Paneme veel 30 tuhat , ehk saame ühe tänavapoole Vee tänavani ohutult läbitavaks. Edasi , seltsimehed.

mõttetu
1 aasta tagasi

talibananas näiteks nõmme lo-s likvideeriti kõniteed ammu üldse, et sahk saaks talvel tänavaid puhastada, ainult keskuses veel on säilinud ja elavad, ega me siin sitemad pole, võtame eeskuju , milleks uulitsat veel eraldi tsoonideks jagada, sest jalakäija pole niikuinii inimene

väga
1 aasta tagasi

tähtis on peale korjet nende ideede kuivatamine, need peavad olema päikese eest varjus ja tuulerikkas kohas, et vältida hallitama minekut