Aarne Õunapuu sai kultuurkapitali muusikaõpetaja preemia

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Fotod: Aivar Pärtel

Haapsalu muusikakooli puhkpillide õpetaja Aarne Õunapuu pälvis kultuurkapitalilt üle-eestilise muusikapedagoogi tunnustuspreemia.

Preemiaga tunnustatakse pühendumist erialasele tegevusele ning muusikaalase hariduse jätkusuutlikku õpetamist. Tunnustuspreemia suurus on 1500 eurot.

Sihtkapitali esimehe Marje Lohuaru sõnul on muusikaõpetus väga rikas õppeaine ja muusika jääb inimesega kogu eluks. „Klassikalist muusika- ja pilliõpet alustab laps väga noorelt, hea õpetaja suudab inspireerida ja hoida sellel pikal teekonnal õpilasi muusika juures ning innustada neid jätkama professionaalsete muusikutena. Muusiku töö on tõeline elu kutse ning teie, õpetajad, panete sellele aluse. Suur tänu teile selle pühendumise eest!“ lisas Lohuaru.

Preemia said reede õhtul muusika- ja teatriakadeemia saalis kätte üheksa erinva muusika-ala õpetajat üle Eesti. Lisaks Õunapuule said preemia Narva muusikakooli klaveriõpetaja Tatjana Gontšarova, Tallinna erinevate muusikakoolide löökpilliõpetaja Andrus Lillepea, Lääne-Harjumaa puhkpilliõpetaja Valdo Rüütelmaa, Põlva ja Räpina muusikakooli lauluõpetaja Margot Suur, Tallinna muusikakeskkooli klaveriõpetaja Jekaterina Rostovtseva, Võru muusikakooli viiuliõpetaja Mirja Randvere, Tallinnas akordionit õpetav Tiit Kalluste ja Nõmme muusikakooli klaveriõpetaja Anne Kruup.

Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital jagas muusikapedagoogide tunnustuspreemiaid välja kümnendat korda, alates 2012. aastast koolide ettepanekute põhjal ja sihtkapitali algatustena.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments