Neljapäeva õhtul oodatakse Haapsalus taas rongi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rongiootajad Haapsalu raudteejaamas. Foto Malle-Liisa Raigla
Neljapäeva õhtul kl 19 on kõik taas oodatud raudteejaama, et oodata ühiselt rongi. Rongiootajatele esineb raudteejaamas ansambel Väliharf ehk Marko Matvei ja Anto Siimson.
Sel aastal möödub 27 aastat viimase reisirongi saabumisest Haapsallu. Viimane reisirong saabus Haapsalu raudteejaama 22. septembril 1995. aastal. Traditsiooniliselt koguneb rongi ootajate sõpruskond sel kuupäeval Haapsalu raudteejaama rongi ootama.

Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee taastamise I etapp, milleks on Riisipere-Turba lõik taasavati 8. detsembril 2019. aastal. Sealt edasi on II etapiks Turba-Risti raudteelõik, mille ehitustööd pidid algama tänavu suvel kui Eesti Vabariigi Valitsus otsustas mõned päevad enne ehitustööde algust ehitusrahad ära võtta.

Suve alguses tehtud LIIPRID.ee intervjuust AS Eesti Raudtee ehitusdirektori Riho Vjatkiniga selgus, et nii projekteerimis kui ka ehitustööde ettevalmistused olid graafikus ning raudteelõik ei oleks ka rahaliselt kallimaks osutunud aga siiski otsustati vastava sisuline otsus teha. Raudteelõik Ristini pidi valmis saama 2024. aasta lõpuks, kuid selle ehitus on teadmata ajaks edasi lükatud.

Sündmust toetavad Haapsalu linn, raudtee- ja sidemuuseum, Haapsalu trükikoda, rongi ootajate sõpruskond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aktivistid
1 aasta tagasi

võiks korraldada raudtee tammil jalgsi palverännaku trassil turba- haapsalu -turba nendele , kes loodavad ja ootavad, oleks igati tervislik ettevõtmine, aitab sulanduda loodusesse, süveneda mõtetesse, näha rännakul kauneid endisi raudtee jaamu, trassi äärsed elanikud saaksid pakkuda oma majutus ja toitlustus teenuseid ja kiita maal elamise võlusid ja rongiliikluse taastamise prioriteete ja eeliseid teiste transpordivahendite ees, kohaliku külaelu tärkamist ja uute töökohtade loomist ja loomulikult turism, sest oma silm on kuningas.

see
1 aasta tagasi

raudteejaam ongi heade lolluste kogunemise kohaks saanud, las aga kogunevad, kui lollusi ei tee, keda kotib, aga lollust levitada pole küll mõtet

miks
1 aasta tagasi

seda haapsalus oodatakse, kas rohukülla siis rong ei jõuagi

Juku
1 aasta tagasi

Keegi võiks siin õhtul teada anda kas rong jõudis kohale või saabus hoopis Karilaid valimispropat tegema.

võiks
1 aasta tagasi

siis aja ja raha kokkuhoiu mõttes ühineda kirikuga, see ootab ka aastatuhandeid ühe laiba ülestõusmist

Huvitav
1 aasta tagasi
Reply to  võiks

Vaimukas?

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Rong see sõitis tsuhh tsuhh tsuhh
BiiluBart oli rongijuht😁🤪

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Mitmed neist vännidest on viimasel poolel aastal rongi kasutanud???
Pakun, et 3.. Või isegi vähem
Mina sõitsin kuu aega tagasi Tallinnast Tartu😋

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Pärnusse ei käi mitte ühtegi rongi ja ei tulegi kunagi
Ainult Haapsalus käib ja lausa Hiiumaale välja
Muidugi nii pool aastat ennem valimisi

Külaline
1 aasta tagasi

Kui rong teeb Tallinna otsa tunniga või kiiremini, poleks ju paha. Muidugi “porgandi” mugavus on iseasi.

Ei tea jah
1 aasta tagasi
Reply to  Külaline

Polegi paha. Väga paljudel on ükskõik, kas tuleb või ei tule, paljud on väga poolt ja mõni imelikul kombel ajab vastu nii mis hirmus. Sellest ma aru ei saa, kuidagi läänemaa vaewnulik, et ei taha siia investeeringuid. Rõhub mingile umbluu maksuraha jms bla bla.

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Suklese ja Karilaidi valijad on kindlalt kohal🤩🤪