Galerii: suvelugemise programm sai uhke finaali

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21


Fotod: Urmas Lauri

„Ahoi! Kõik see mees Salamandri pardale!“ Ei, Morten Viksi meisterdatud ja mehitatud laeva kultuurikeskuse saalis polnud. Oli aga raamatu ja animafilmi autor Kaspar Jancis ning sai näha ka tema täispikka nukufilmi „Kapten Morten lollide laeval“.

Lasteraamatukogu austas ja tänas 26. augustil tublisid lugejaid, keda oli Haapsalu linna ja Lääne maakonna peale kokku täpselt 72. Alustas, nagu ikka, mitu korda rohkem lugejaid. Oma raamatukogu vahendusel osalesid Asuküla, Ridala, Oru, Risti ja Taebla õpilased. Saalis olid pidulikule päevale kaasa elamas ka nende õdesid-vendi ning vanemaid-vanavanemaid. Lugemispassi seitse templijälge kogunud laste vahel loositi välja 35 raamatut kirjastuselt Koolibri, kes juba teist aastat seda ettevõtmist heldelt toetab.

Huvi „multidiletant“ Jancise, nagu ta end ise nimetas, vastu oli suur. Laste küsimused tema raamatu „Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumused lollide laevas“ (2010, 2019) ning filmi kohta ei tahtnud lõppeda. Muuseas, raamatu esimese trüki tagakaane pildil möllab „ebatavaline orkester“ Kriminaalne Elevant Haapsalu raudteejaama perroonil ja rööbastel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments