Keelekümbluslaager ühendab ukrainlased eestlastega

Elen Freivald

elen@le.ee


Haapsalu linn korraldab koos Silma õpikojaga augusti lõpus eesti ja ukraina lastele ühise laagri, kus saab tundma õppida Läänemaa loodust ja õppida eesti keelt.

Keelekümbluslaagrisse on oodatud 9-13aastaseid nii ukraina kui ka eesti keelt kõnelevaid lapsi. Laagritegevus toimub küll eesti keeles, kuid ukraina lapsi aitab tegevustes ka nende emakeelt kõnelev kasvataja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Palun lugege ikka artiklit ka!

Jaan.K.
1 aasta tagasi

Nüüd on näha küll seda lõimumist millest siin pidevalt on jahutud.Muudkui poputame ja oleme alandlikud.Kui lähen venemaale ja nõuan ka eestikeeles teenindust.Isegi noored ei oska eestikeelt.Õpetajatelt tuleb palgaraha tagasi küsida kui pole keelt suutnud õpetada.Noored ei oska isegi mõnda lihtsat lauset öelda.

rüperaal
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan.K.

Meie peres on kõik eestlased..aga vahel ei vaheta me päev otsa sõnagi. Lapsed ütlevad mõned laused – nagu OK, thänks, yes,boss.Viimasel ajal oleme ka viipekeelt kasutanud..mis sa siin ikka räägid..kõik õpetused ja retseptid seal rüperaalis olemas-wikipedia teab kõike,google leiab kõik üles..ja mõned asjad tõlgitakse põmmpeadele vajalikku keelde automaatselt ümber. Imeline maailm.

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan.K.

Kui kodune keel on vene keel ja õues sõpradega ka vene keeles asju aetakse, siis ei saagi keelt selgeks.

ilmselt
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan.K.

on viga süsteemis. Lapsevanemad ja kooli juhtkond soovivad häid eksami tulemusi. Seega on õpetaja esmane ülesanne korrata ja tuupida õpilastega eksamisk. Kui eksami tulemused pole head, saab õpetaja nii, et vähe pole. Kas õpilane reaalselt ka keelt räägib, see jääb sellise süsteemi juures kahjuks teisejärguliseks….

Ei.
1 aasta tagasi

Ükskõik milline teine rahvus, koondub ikkagi kokku ja suhtlevad omavahel.

kümble
1 aasta tagasi

palju tahad, aga keelt ikka ära ei õpi, lasnamäe on ilmekas näide, kasud sees ainult laagri korraldajatel