Kuliste aasal süttis jaanilõke, Kärus põlesid heinarullid

Lääne Elu

info@le.ee

28. juunil kell 20.50 sai häirekeskuses teate, et Lääne-Nigula vallas Kuliste aasal võrkpalliplatsil suitseb jaanitule lõkkease. Päästjate saabudes selgus, et inimesed olid lõkkeasemele toonud juurde oksi ja kuna alus oli veele soe, siis hakkasid oksad suitsema. Risti päästjad loputasid lõkke üle.

Samal päeval kell 18.09 kutsuti päästjad uuesti Lääneranna valda Käru külla, kus Karuse-Kalli tee ääres põlesid heinarullid. Kohapeal selgus, et põleb 5 heinarulli. Sündmuspaika kutsuti ka omanik, kes oli kolm tundi tagasi heinapalle ka kontrollimas käinud ega näinud siis mingit põlengut. Omanik eraldas traktoriga põlevad rullid, päästjad kastsid need veega üle ning viisid ohutusse kaugusesse. Kuna päästjad kahtlustasid süütamist, anti juhtum üle piirkonnavanemale. Põleng likvideeriti kella 20.01-ks.

Eile pidid päästjad veel Käru külas heinarulle kustutamas käima. Hommikul kell 6.11 põlesid tee ääres kuus vana heinarulli, mis kustutati 6.53. Samu rulle käisid päästjad järelkustutamas kell 11.34.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Lonni
1 kuu tagasi

Eile õhtul tundsin jah Paliveres õrna lõkkelõhna! Ise veel imestasin,et kes nüüd veel lõket teeb? Mõtlesin isegi metsatulekahju peale,aga aitäh Lääne Elule,et sain oma küsimusele vastuse!