Nädal tõi Läänemaale 13 koroonaviirusega nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti 180 läänlase koroonaviiruse teste, millest 13 ehk 7,22% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti nädalaga 9079 koroonaviiruse testi, millest 840 osutusid positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 97,8. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 20 nakatunut. Eestis keskmiselt on näit 122,43. Kõrgeim on näit Harjumaal (152,4), madalaim Valgamaal (31,9).

„Üle 60-aastaste hulgas kasvas haigestumine pea kõikides vanusrühmades,“ selgitas terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R tõusis veidi üle ühe (1,01). Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase madal.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on 3,8. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 59 inimest, millest 24 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus kaks surmajuhtumit vanuses 53 ja 91 aastat, neist üks oli vaktsineerimata. Tõenäoliselt langeb hospitaliseeritute arv 24. nädalal alla 50, kuid hakkab juuni lõpus või juuli alguses taas tõusma.

Nädala jooksul manustati 1068 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 294. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 460 614 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7%.

SARS-CoV-2 viiruse sisaldus reovees on valdavalt rohelisel ohutasemel. Kõige rohkem viirusosakesi oli Harjumaa proovides, neist enim Tallinnas. Viirusehulk reovees püsib kõrgem ka Raplas ning Pärnus. Madala viiruse sisaldusega proovid olid saartel, Ida- ning Lõuna-Eestis.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments