President vabastas Keskerakonna ministrid ametist

Pärast kohtumist Kaja Kallasega vabastas president ministrid ametist. Foto: presidendi kantselei
Pärast kohtumist Kaja Kallasega vabastas president ministrid ametist. Foto: presidendi kantselei

President Alar Karis vabastas peaminister Kaja Kallase ettepanekul ametist Keskerakonna ministrid.

Presidendi otsusega on ametist vabastatud keskkonnaminister Erki Savisaar, kultuuriminister Tiit Terik, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, riigihalduse minister Jaak Aab, siseminister Kristian Jaani, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning välisminister Eva-Maria Liimets.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reformi ebajumal
1 aasta tagasi

Tagaselja 7 ministrit vallandada…..no see räägib kõik sellest inimesest.

Nagu tuulest viidud
1 aasta tagasi

Piinlik, kuidas vabastatud ministrid said sellest teada sotsiaalmeedia vahendusel. Niisamuti nagu ei oska Kaja Kallas intervjuudes suhelda(ainult eeeeee….tab), ei oska ja ei taha ta ka riiginaiselikult valitsuse inimestega kahekõnet pidada. Eesti peaministrile loevad vaid isiklikud ambitsioonid.

Tiiu
1 aasta tagasi

Praegu pole ju 1.aprill!!! Väga pettunud
president Karise teos, et lasi lahti Keski ministrid ja veel suurem pettumus, et lõi Kakaga punti. Kui kedagi lahti lasta,
siis nimelt esmalt teda. Mis toimub?

Vahi nalja
1 aasta tagasi

Kariselt lühikese ajaga kaks totaalset ämbrit. Alustuseks Riigikogu seaduserikkumise legaliseerimine ja nüüd täitevvõimu dedemokratiseerimine. Eesti on nagu banaanivabariik, kus vabariigi valitsuse seaduse 7 paragrahvi koosmõju ei arvestata ehk meil on sisuliselt põhiseaduslik kriis. Masendav

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi
Reply to  Vahi nalja

“Eesti on nagu banaanivabariik”mitte nagu aga päris.Kunagi kõlas saulusalm “Johannes vares vaatas itta
kas Stalin saadab nokkimiseks sitta”
Nüüd vahitakse ammulisui läände,et olla esimesena ülevõtmas kõike sealttulevat sh.ka lauslollusi!

Uus reaalsus
1 aasta tagasi

Kesikud on pehmod ja selgrootud ning praegusel ajal õige tegu jalaga anda.

Oota sa
1 aasta tagasi
Reply to  Uus reaalsus

Kuigi ma kesikutest midagi ei arva, siis siinkohal te eksite. Kui nad nii krdima selgrootud oleks, siis poleks sellist jama mitte täna sündinud. Keslk on oma liinile kindlaks jäänud, teine lugu aga on jällegi selle isamaa erakonnaga. Kui need nüüd tõepoolest taas sinna refi omadega punti lähevad, siis andke andeks, tuulelipp või puudel vms. on ka liiga pehme sõna nende kohta, pigem selle viimase väljaheide, aga see selleks. Erakondadel peab olema kindel siht ja põhimõtted, mida lihtsate kompromissidega müüa ei saa, sellised erakonnad nagu seda on ekre, keskerakond ja reformierakond ei kaldu oma kursist kõrvale, isegi sotsid teatud määral, aga… Loe rohkem »

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Oota sa

Oma kindlat sihti saad ajada juhul, kui oled ainsana valitsuses – ja õnneks on see Eesti valimissüsteemi juures peaaegu et välistatud. Koalitsioon tähendabki seda, et mõnes asjas saad kindlaks jääda, mõnes tuleb järele anda, mõnes asjas tuleb teha kompromisse ja leida kuldne kesktee… Nii et selles suhtes ma Isamaale eriti midagi ette ei heidaks – lõppude lõpuks peaks igal parlamenti jõudnud erakonnal olema sihiks valitsusse jõudmine.
Küll aga peaks Riigikogus olema vähemalt üks erakond veel, et ei tekiks praegust olukorda, kus ühest väikesest erakonnast ehk Isamaast sõltub liiga palju.

Oota sa
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Ma ei mõista. Mida sa targutad? Lugeda ei mõista? Ma just kirjutasin lihtsate kompromissidega. Lihtsate tähendab sitt on vedel liiga. Ja mingeid lisaerakondasid pole minuarust vaja, praegune üksteisele ära tegemine ja reeturlikkus on niigi suur, see lisa ei anna midagi head juurde. Olemasolevad peavad ükskord suutma üksteisest aru saada , aga mitte igas teemas kõvemaks tegijaks end arvama!

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Oota sa

Ära nüüd tühjast ülearu erutu 🙂 See on “realpolitik”, harju ära. Vahel ei jää muud üle.

Kiik sai kinga
1 aasta tagasi

Tundub, et kallasel on tänase presidendiga lapsemäng manipuleerida. Võin ka eksida muidugi. Vahepeal oli ju miski seadusejupike ka, mida hr. Karis üritas pidurdada, aga seda ei peetud miskiks, mindi edasi, nüüd see. Hea mees vist südames, aga nõrk