Päästjate nädalalõpp: autole kukkunud puu, viga saanud vanur ja põlev põrand

25. veebruaril käisid päästjad viiel väljakutsel eemaldamas teedelt tormituules murdunud puid. Kell 14.48 teatati, et Lääneranna vallas Karuse-Kalli maantee 21. kilomeetril kukkus murdunud auto teele ja auto pihta. Päästjad eemaldasid puu, autoomanik pöördus kindlustusse.

27. veebruaril kell 11.16 teatas lapselaps, et tema Haapsalus Võnnu tänaval elav 95-aastane vanaema ei võta telefoni vastu, kuigi majas on kuulda helinat. Päästjad sisenesid akna kaudu ja leidsid põrandalt kukkunud naise. Patsient viidi kiirabiga haiglasse, uste sulgemine jäi lapselapse ülesandeks.

Samal päeval kell 13.12 said päästjad teate, et Lääne-Nigula vallas Küllamaa külas  asuvas elumajas süttis pioneerpliidi alune põrand. Päästate saabudes oli kogu maja esimene korrus suitsuga täitunud, mida põranda alt juurde immitses. Põlengust andsid märku kaks tööle rakendunud suitsuandurit.

Päästjad avasid pliidi ja soojamüüri ümbruses kaks ruutmeetrit põrandat ning kustutasid tulekahju. Päästetöö juhi sõnul oli suur ime, et seal varem tulekahju ei olnud puhkenud. Pliit oli paigaldatu otse puitpõrandale ja selle koldepõhi läbi põlenud. Sealt olid sädemed seekord põranda laudise ja saepuru süüdanud. Kogu pliidialune põrand oli juba varem söestunud.

Omaniku kiituseks lisas päästetöö juht, et majas oli kuus töökorras suitsuandurit ja vingugaasiandur. Katkise kütteseadme kasutamine tuli siiski keelata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments