Anvar Samost: Tallinna jagatud võim tõotab mõlemale poolele uusi võimalusi

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Eesti suurimat linna valitsema hakkava koalitsiooni teke tundus selle pooltele algul pigem ebamugav kui edule viitav.

Pikemas plaanis võib aga juhtuda, et võidavad nii Keskerakond kui ka sotsiaaldemokraadid ja mitte ainult Tallinna kontekstis, vaid üleriiklikus poliitikas, mille järgmine tõehetk, riigikogu valimised, on vähem kui pooleteise aasta kaugusel.

Esmalt kirjeldasid nii ajakirjandus kui ka teised erakonnad Keskerakonna absoluutsest volikogu enamusest ilma jäämist pealinnas kaotusena, hoolimata asjaolust, et eelmise korraga võrreldes sai Keskerakond enamgi hääli. Ka linnapea ja nimekirja esinumber Mihhail Kõlvart käis valimisjärgse päeva intervjuusid andmas tõsisel ilmel. Kohe oli aga selge, et 38 kohta 79-liikmelises volikogus sisuliselt absoluutsest enamusest palju ei erine, seda enam, et koalitsiooni olid nõus pikema jututa tulema nii sotsiaaldemokraadid kui ka Reformierakond.

Kuuldavasti oli Reformierakond Tallinna keskerakondlaste silmis ahvatlevam. Aga erakonna tippjuhid nägid võimalusi teisiti, vaatasid mängu just parlamendivalimiste vaates.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments