Viirelaiu ja Virtsu vahel päästeti kolm paadiga ümber läinud kalameest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viirelaiu ja Virtsu vahel päästeti kolm paadiga ümber läinud kalameest

Täna pärastlõunal juhtus Viirelaiu ja Virtsu vahel õnnelik õnnetus, kui paadiga ümber läinud kolm kalameest päästeti tänu kaldal viibinutele. Merel hätta sattunute elu õnnestus päästa tänu päästevesti kandmisele ja telefoni merele kaasa võtmisele.

Kell 16.19 teatati merevalvekeskusele, et Viirelaiu ja Virtsu vahel on läinud kummuli paat kolme kalamehega. Merevalvekeskus andis häire PPA helikopterile ja laevale Valve, parvlaevadele Piret ja Regula ning Muhu ja Virtsu vabatahtlikele merepäästjatele.

Kaldast umbes paarisaja meetri kaugusel olnud meeste appihüüdeid kuulis Viirelaiul viibinud inimene ja saarelt läks neile appi kaater. Alajahtunud mehed, neist üks teadvusta, leiti üles ja toimetati Viirelaiule ning sealt edasi Virtsu. Kolmas mees tuli teadvusele ning kiirabi viis veidi pärast kella 17 kõik kannatanud tervisekontrolliks Pärnu haiglasse.

„See sündmus on heaks näiteks, kuidas merel hätta sattunule on valmis kiirelt appi tulema väga palju ressurssi, kuid et kohale jõudes oleks veel üldse kellelegi abi osutada, tuleb enne merele minekut teha palju ettevalmistusi. Merele minnes tuleb kanda korralikult kinnitatud päästevesti ning võtta kaasa veekindlalt pakendatud telefon, millega häda korral abi kutsuda. Võib kindlalt väita, et vestide ja mobiiltelefoni olemasolu päästis täna hätta sattunute elu,“ ütles politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Ivo Utsar.

Mida peab teadma enne merele minekut:

  • Tee selgeks, milline on ilm merel järgnevatel tundidel – kust suunast puhub tuul, kust tuleb laine.
  • Õige varustus vastab merel tehtavale tegevusele. Kindlasti on vajalikud päästevest, päästevarustus ja sidevahendid.
  • Arvesta ujuvvahendi eripärade ja tehnilise korrasolekuga.
  • Anna oma tegevusest teada lähedastele või merevalvekeskusele numbril 619 1224.
  • Mine merele kellegagi, kellel on piisav kogemus ja oskused merel toime tulla.
  • Ära hinda üle enda oskuseid ja võimeid.
  • Hädaolukorras kutsu abi kas raadiosides või helistades merevalvekeskusele numbril 619 1224.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Viive
2 aastat tagasi

Mul on siiralt hea meel,et mu tütar Virje osutus selleks vabatahtlikuks kes sõpradega Viirelaiule sõitis ja et sellel hetkel kui kalurid abi vajasis rannas jalutas (jäneseid pildistas) tema oligi see kaitseingel,kes pidi seal olema.

Ummmi
2 aastat tagasi

Tore, et kõik õnnelikult lõppes, aga kuidas see kaasavõetud telefon seotud oli jääb küll mõistatuseks.

Tom naabermajast.
2 aastat tagasi
Reply to  Ummmi

No oli ju seotud taskuräti sisse.

kuidas mitte
2 aastat tagasi
Reply to  Ummmi

veekindel telefon taskus saab ju abi kutsuda. kummuli läinud paadi raadiot ei usu et enam kasutad- ära sa küll merele mine