Risto Koch – mees, kelle tunneb ära kuldsete nööpide järgi

Elen Freivald

elen@le.ee

Korstnapühkija Risto Koch. Elen Freivald

Kütteperiood on alanud ning Läänemaa päästjal ja korstnapühkijal Risto Kochil käed tööd täis.

„Eelmisel nädalal olin mitu päeva Vormsis, kus tavaliselt võtangi puhastamiseks kuni 15 maja,” rääkis Koch. Pärast sellist rahmeldamist võttis ta nädalaks aja maha, sest kahe töökoha kõrvalt tuleb ka pere jaoks aega leida.

Korstnapühkimise hooaeg pole aga selleks aastaks kaugeltki läbi. Koch pani inimeste südamele, et korstnapühkimist ei jäetaks viimasele minutile. „Võtke korstnapühkijaga ühendust juba kevadel, sest kui ilmnevad vead, on terve kevad ja suvi aega neid parandada,” ütles ta. Koch lisas, et kui avastada sügisel, et oleks vaja näiteks pottsepp kutsuda, võib ootejärjekord olla pool aastat.

Kochi sõnul on ka korstnapühkija järjekorrad kevadel lühemad. „Aga kevadel on inimestel silme ees ainult peenrad ja mina lähen meelest ära. Meelde tulen siis, kui sügisel puukorviga majja tullakse,” ütles ta. Korstnaid võib Kochi sõnul pühkida aasta ringi. „Kasvõi teine jaanuar, palun v

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ok.
2 aastat tagasi

Hinnatud noormees. Teab ja südamega teeb oma tööd.

Tore
2 aastat tagasi

Ja asjalik korstnapühkija. Töö korralik ja jutt asjalik.

????
2 aastat tagasi

Ka kõige puhtamalt tööd tegev korstnapühkija, kes seni meie maja külastanud. Aitäh!

Hooliv kodanik
2 aastat tagasi

Risto on tubli korstnapühkija. Suured tänud vanalinnast. Püsi terve.

Rain
2 aastat tagasi

Risto Koch – mees, keda tunneb ära hästi tehtud töö järgi!

Mulla põik tänab!

hehee
2 aastat tagasi

Antskan toss, äkki tuleb muu asi teil…. kommenteerija nimega Nojah pole ühegi sõnaga õelnud ,et ta iseravija oleks, ära kisu kurja karja!

Klient
2 aastat tagasi

Tubli ja tore korstnapühkija.

Nojah
2 aastat tagasi

Aga kuidas selle koroonapassiga on? Kas peab korstnapühkijalt küsima seda või mismoodi see peab käima? Või kas ta ei tohi tulla, kui minul koroonapassi pole ette näidata? Palju segaseid asjaolusid. Päästeamet, mille alusel trahvi teeb, kui korstanpühkija ei saa siseneda, kuna kliendil puudub koroonapass jne.

Ants
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Äkki õpid ise pühkimise ära? Ravimises oled juba teistest ju üle, asi see korsten sul siis pühkida on ?

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Ants

Ei lubata ju ise. Seaduseid ei tunne või? Ennem targutamist võiks asjad selgeks teha!

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Seadus ei keela ise toimetada, loe seadust!

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Ma ei saa aru, kas te ainult targutamise pärast kommenteerite siin iga artikli all? Seadus ütleb täpselt, et kord viie aasta jooksul peab kuldsete nööpidega tegelane korstnad ja lõõrid üle vaatama ja puhastama. Selle lõbu maksab majaomanik ise kinni. Loomulikult pole keelatud veel ise üle nühkida. Küsimus oli koroonapassi olemasolust ja selle valitsuse korralduste täimisest. Täiesti süütu küsimus, aga inimesed peavad mingit jama hakkama vastama. Kui pole teavet, siis ei pea kirjutama. Niisama rumalusi teemast mööda pole vaja eks, on nii!?

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Väljavõte tuleohutuse seadusest § 11 Ahju, kamina ja pliidi ning korstna ja ühenduslõõri puhastamine. (1) Kasutusel olevat ahju, kaminat või pliiti ning nende korstnat ja ühenduslõõri peab puhastama vastavalt vajadusele, kuid mitte harvemini, kui nende dokumentatsioonis on ette nähtud. Kui dokumentatsioon puudub või kui dokumentatsioonis ei ole ette nähtud muud sagedust, siis tuleb neid puhastada vähemalt üks kord aastas. Puhastamissagedus peab välistama tahmapõlengu ohu. ———————— ———————— (4) Üksikelamus, suvilas, aiamajas, taluhoones ja väikeehitises võib ahju, kaminat või pliiti ning korstnat ja ühenduslõõri enda tarbeks puhastada, välja arvatud tahma põletada suitsulõõrides, ka korstnapühkija kutsetunnistuseta isik, järgides küttesüsteemide puhastamise nõudeid. (5) Käesoleva… Loe rohkem »

Fakt
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

iga lollusega ei pea kaasa minema.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Fakt

See ka õige. Ma üritangi mitte kaasa minna ja maski poes mitte kanda, aga keelduvad teenindamast juba mõnes kohas. Sellepärast küsingi, et ei tuleks mingeid üllatusi jälle

Hooliv kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Lugupeetud Nojah. Teema on artiklist mööda, aga ma aitan Teid. Kui Teie kütteseadmete puhastust ja kontrolli saab lugeda Eestis kontrollitud avalikus ruumis korraldatud tegevusest osavõtmiseks, siis sellest osavõtmiseks peab esitama Covid-tõendi. Kütteseadmete puhastamise ja kontrolli kohta saate täpsemalt lugeda Tuleohutuse seadusest. Viie aasta reegel ei kehti kõigi ühe korteriga elamute kohta. Maski kandmisega on nii, et see on üks osa meetmete kompleksist : sotsiaalne distants, kätepesu ja vaktsineerimine, mis vähendab ( ei välista) võimalust Covidi haigestuda.