Aasta lasteaiaõpetaja tiitli laureaat läks mudilastele kätega kallale

Lääne Elu

info@le.ee

Lihula lasteaed. Foto: Urmas Lauri
Lihula lasteaed. Foto: Urmas Lauri

Möödunud aastal Pärnumaa aasta lasteaia­õpetaja tiitliga pärjatud Lihula lasteaia õpetaja Kaie Raudkivi tunnustamise kohale on kerkinud tume vari, sest sel ajal kui ta ühe käega lilli ja õnnitlusi vastu võttis, kasutas ta teist pisikeste hoolealuste sakutamiseks, raputamiseks ja löömisekski, kirjutab Pärnu Postimees.

Vähemalt nelja lapse kehalise väärkohtlemise kirjeldus on välja toodud kriminaalmenetluse käigus koostatud süüdistuses, mille eest Pärnu maakohus mõistis Raudkivile kuue kuu pikkuse vanglakaristuse klausliga, et kui ta ei pane aasta jooksul toime uut tahtlikku kuritegu, siis seda ­täitmisele ei pöörata. Peale selle tuleb Raudkivil kanda riigi tuludesse veidi üle 1100 euro sundraha ja määratud kaitsja tasu.

Raudkivi nõustus kohtuistungil kokkuleppemenetluses prokuröri küsitud karistusega.

Süüdistuses seisab, et tunamullu jaanuaris sikutas Raudkivi üht mudilast käest, raputas ja tõukas teda. Mullu kevadel lõi lasteaiaõpetaja üht last rusikaga õla piirkonda. Eelmise aasta lõpus või selle alguses virutas vastne Pärnumaa aasta lasteaiaõpetaja tiitli omanik ühele lapsele labakäega parema silma piirkonda. Tänavu märtsis lajatas Raudkivi ühele lasteaialapsele labakäega vastu pead.

Lääne Elu kirjutas 30. märtsil, et vanemad süüdistavad Lihula lasteaia õpetajat vägivallatsemises.

Lihula lasteaia lapsevanemad on Lääneranna vallavalitsusele esitanud kümmekond kaebust selle kohta, et õpetaja on lapsi väärkohelnud. Lihula lasteaia juhataja Anne Ööpik kinnitas Lääne Elule, et see on nii. „Jah, see asi on praegu meil pooleli ja uurimisel,” ütles Ööpik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihula Lapsevanem
2 aastat tagasi

See on laimufabritseerijate alatu plaan.

need
2 aastat tagasi

nn tiitlid võiks täitsa olematud olla…Loomulikult, lihtsam on tiitleid ja tänukirju jagada kui töötajatele palka tõsta…..

aivar
2 aastat tagasi

kaotajateks jäävad kahjuks nende laste vanemad,kahju.

ahhh
2 aastat tagasi
Reply to  aivar

ei tea kuidas

Arvos
2 aastat tagasi

Oh seda häda ja viletsust.

tavaline
2 aastat tagasi

kohe näha et sellised tiitlid lähevadki libeda keelega teesklejatele ja manipuleerijatele. avalikult on kui pühakud, teiste silme alt varjus aga jõhkardid. aasta ema pealt oli juba näha ka. huvitav mida varjavad need kõige osavamalt hääli kogunud poliitikud

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  tavaline

Tegu on kahetsusväärne, aga Lihula lapsed inimkeelelest aru ei saa. See on neil kodust põlvede kaupa saadud eeskuju…

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Kas siis lihula keelt ei õpetata?