Vanemad süüdistavad Lihula lasteaia õpetajat vägivallatsemises

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula lasteaed. Foto: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
44 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marje 68
3 aastat tagasi

Need noored libe-rastid-est lapsevanemad on hüsteerikud ja püüavad matkida Ameerikat. Oma lapsed on absoluutselt kasvatamatud, kuna: laps teeb mis laps tahab. Olenevalt vanusest, aitaks vb veel rihm….

Mati Põdra
3 aastat tagasi
Reply to  Marje 68

Kas olite juures või tunnete neid lapsevanemaid, et teate, et tegemist on liberastidega ja lapsed kasvatamatud?

See, kui peate püksirihma paslikuks kasvatusvahendiks, näitab üht-teist teie ajutegevuse kohta.

Ajuvaba
3 aastat tagasi

Tänapäeva ühiskonnas last sõrmeotsaga puudutad on ka juba ahistamine ja väärkohtlemine, aga kui lapsed lasteaias omavahel kaklema lähevad ja sõnadest aru ei saa, mida siis teha? Las taovad üksteist vigaseks? Puudutada ja lahutada ju ei tohi – lapse ahistamine ja väärkohtlemine! Või tuleb lasteaeda politsei kutsuda, et lapsed kaklevad, tulge aidake? Ajuvaba ju. Samal ajal saavad paljud lapsed kodus vanematelt täiega tappa ja see ei koti mitte kedagi… Minu laps – peksan palju tahan aga kasvataja ei tohi sõrmeotsagagi pihta minna?

Mihkli Päev
3 aastat tagasi
Reply to  Ajuvaba

Kõlab nagu oleksite lasteaiaõpetaja ja puutute paljude lastega kokku.
Kui Te teate lapsi, kes saavad igapäevaselt oma vanematelt “täiega tappa”, siis on viimane aeg oma kohust täita ja lastekaitset teavitada.
Laste omavahelisi kaklusi võib endiselt lahutada ja ka 40a tagasi ei tohtinud lapsi peksta.

Nimi
3 aastat tagasi

Ma olen nendele lapsevanematele tänulik! Oma laste eest tuleb seista ja kui kahtlus on laste väärkohtlemises, peab seda uurima politsei. Suu võiksid lahti teha ka tänaseks suureks kasvanud lasteaialapsed, kel midagi selle lasteaiaõpetaja tegevuse kohta öelda on.
Analüüsida tuleb mh laste kohalkäimist selles rühmas selle õpetaja tööpäevadel võrrelduna teise sama rühma õpetajaga nii pika perioodi peale kui tagantjärele võimalik.
Kui uurimise käigus peaks selguma, et asjad olid halvasti pikka aega, peab lisaks õpetajale võtma vastutuse selle lasteaia direktor!

aivar
3 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Ja kokatädi on ka kindlasti süüdi.

Larry
3 aastat tagasi

Meil viidemannis ka üks keka õps armastas palliga virutada, võibolla sellepärast olengi natuge rumal ja ei viitsi tööd teha. Peaks ka kohtusse pöörduma?

Lea
3 aastat tagasi
Reply to  Larry

Ja seda palli meest tean ja näen siiani linnas. Jupats on. Täiest väest viskas poisse palliga ja karjus nagu pöörane aga andekuse tipp oli ju Elmo. Sellest võiks raamatu kirjutada.

Oh jah
3 aastat tagasi
Reply to  Lea

Elmo lõi mind 89 aastal mind nii kõvasti, et mul oli mitu nädalat igemepõletik. Täirsti ilma põjuseta. Mina ei olnud ulakuse algataja. See eest lendasin kuklaga söökla radiaatorisse.

Meelis
3 aastat tagasi
Reply to  Oh jah

Sain samuti tema käest kolakat. Omin siis 3 klassis kui rusikaga bastu pead virutas. Kukkusin ja viis mind kabineti toibuma, rahunema. Röökisin valu käes. Ilse läks mööda ja ei teinud kuulma ega nägema. Värdja kamp.

Tuleks ära teha
3 aastat tagasi
Reply to  Meelis

Ma loodan et need postitused ja postitajate ID jõuab politseisse ja tuleb la protsess. Elmo oli segamatult Algkooli direktor. LE võiks algatada sellise väärkohtlemise eest tagantjärele kriminaalasja uurimise asjus postitajate iID uurimise, koos Politseiga. Ikka me imestame et inimesed lähevad välismaale ära. Muidugi lähevad kui on väärkohelud lapsena. Eestimaa laste suhtes kaitse puudub. Ja kui meile tekkivad hingetud kurjategijad siis imestame. LE uuri asja!!!

Kaevake politseile
3 aastat tagasi
Reply to  Larry

Sellise vägivallatseja vastu saaks ka täna ahistamise süüdistuse esitada nagu Läänes tehakse.

2021
3 aastat tagasi

Üks asi on kasvataja aga teine asi on kui mingi tiit sulle keka tunniajal täiega palliga vastu pead viskab ja sul pilt eest läinud ja seda algklassis… mida sa tuututad, et lumehelbekesed. Kurat terve Haapsalu igast maniakke täis ja kui keegi nendest süüdi mõistetakse siis ei kirjutata kuskil. Mõni kiirem laseb endale kuui pähe või tõmbab oksa. Igast pedofiilid ja muud tegelased. Värdjad on need ja just sellised kes ennast ülesse nn upitavad. Kas keegi ei tea siis lugu kolmest vägistajast lihula maantee pööningul… tasuks uurida kohtutoimikute ajalugu…. ahhaa üks ütles, et pole süüdi sest tegi seda näpuga… Süda läheb… Loe rohkem »

Eelmisel sajandil...
3 aastat tagasi

Mäletan, kuidas minuga lasteaias, Läänemaal tehti. 1) Pandi tuuletõmbuse kätte paljalt keset rühmatuba istuma kui und ei olnud unetunnil ja kaaslastega suhelda tahtsin, siis muidugi tädi kutsus veel teisi töölisi vaatama ja näpuga osatama. 2) Võimlemistunnil karjuti ja tõugati :” … kui niimoodi jätkad , lähed tüdrukute poolele “vihmavarju tantsu” tantsima ” 3) Hoovikaklus teiste poistega, enda õigusi kaitstes. Lasteaia lõpp tuli väga halva iseloomustusega – oi-oi. Aga sellegipoolest seiklusterohke lapsepõlv ja ei virise ka praeguse elu üle. Lasteaia tädidele ka “tere” ei jää ütlemata. Tahan öelda, et lumehelbekeste aeg on käes ikka , kasvatajad ei ole enam kasvatajad vaid… Loe rohkem »

Eelmisel sajandil...
3 aastat tagasi

(võimlemistunnis oli õpetaja see kes karjus ja tõukas)

Lääne Elu
3 aastat tagasi

Sellest ei räägi keegi kui palju on närvihaigeid lapsevanemaid, kes oma lapsi ,,kasvatavad´´

Mhmh
3 aastat tagasi

Nonii, järgmine lasteaiaõpetaja, kes väärsüüdistustega ära lintšitakse. Arusaadavalt peab juhataja uut õpetajat otsima, sest sellise süüdistuse (olgu või alusetu!) saanud õpetaja ei suuda sama tööd enam südamega teha. Kahju!

Kohalik3
3 aastat tagasi

Iga lapsevanem seisab oma lapse eest. Asi on laimust kaugel,kahjuks. Antud olukorraga on lapsevanemad olnud hädas juba aastaid,kui mitte lausa aatakümneid. Üks asi on laste peale karjumine aga hoopis teine asi on nende löömine ja alandamine. On ennegi lapsevanemad kaevanud,kuid asi on maha vaikitud. Ilmselt see kasvataja tundis,et talle on kuidagi rohkem lubatud. Ja “külajuttu” ajavad need,kes õigustavad ja kaitsevad sellist käitumist. Kui sinu lapsega pole vääriti käitutud siis tasub lihtsalt vait olla. On lapsi,keda see väga valusalt puudutab ja kohe vastik on lugeda,et on vaja mingit tõestust,millist tõestust? Osadele lastele on jäetud trauma kogu eluks ja see ei ole… Loe rohkem »

Mhmh
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik3

Ja see, et oma tööd ausalt ja vastutustundlikult tegevale õpetajale tekitatakse labiilse närvisüsteemiga lapsevanemate poolt üledramatiseeritud süüdistustega trauma, pole üldse probleem, ega ju?!?

Kohalik3
3 aastat tagasi
Reply to  Mhmh

Mõndade jaoks,kellel pole antud kasvatajaga probleeme võibki see tunduda kui üledramatiseeritud süüdistus aga reaalne probleem nendele,kelle lapsed kannatanud on. Võibolla ei peaks sõna võtma kui kõik korras on?!

Mhmh
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik3

Vastupidi, just peab avaldama ka positiivseid arvamusi, et ei jääks negatiivne domineerima. Muidugi mõistan, et see ei sobi kokku laimufabritseerijate alatu plaaniga. Lapsed valetavad tähelepanu saamiseks. Tean seda omast käest, sest olen ise lapsena valetanud (mäletan seda) ja on valetanud lasteaiaõpetaja peale ka mu muidu nutikas 5 aastane laps. Õpetaja juuresolekul laps enam valet ei korranud ja oli näha, et tal oli tegelikult piinlik. Asi sai klaaritud, nende omavaheline suhe muutus isegi usalduslikumaks, sest õpetaja ei pannud lapsele tema valet pahaks. Pedagoogina ta ju teadis, et lapsed valetavad. Tähelepanu saamiseks. Aga siinkohal peab küll lapsevanem peeglisse vaatama – miks tema… Loe rohkem »

Kohalik3
3 aastat tagasi
Reply to  Mhmh

Muidugi ei vaidle vastu,et lapsed valetavad. Siinkohal on suur AGA….näinud on neid intsitente ka lapsevanemad. Samuti on väga palju neid,kes on antud kasvataja rühmas käinud ja (nüüd juba ise täiskasvanud) oma kogemusi jaganud,mis ei ole neile just meeldivad olnud. Loomulikult peab ka positiivset kirjutama aga seda ma hetkel ei näe,näen vaid süüdistusi,kuidas need kõik jutud on välja mõeldud ja,et lapsed valetavad. Kasvataja on aastaid käitunud lastega agressiivselt,see pole üleöö tekkinud probleem. Keegi ei süüdista lampi kedagi,see on ikka väga kaalutletud otsus ja tegevus. Jah,lapsed võivad olla halvad ja vanemad närvihaiged ,kuid see ei anna õigust kasvatajale lastega kuidagi halvasti käitumiseks.… Loe rohkem »

Oehh
3 aastat tagasi

Käies Haapsalu linna algkoolis sain korduvalt vastu pead korralikult lahtise käega nii kekka õpetaja (vehkleja) kui ka ühe suure kolli käest kes hiljem õnneks ära kadus. Kes nägid tegid mitte nägema ja nii oligi. Võin tuua terve rea näiteid erinevate tüüpide kohta kes vastu pead kohe sellise hooga mind koolis lõid. Õpetajad olid jobud sest keegi ei teinud nägema ega kuulma.

noh
3 aastat tagasi
Reply to  Oehh

ettepanek 5 aastaks kinni, kes teist togib ja ruumipuuduse vältimiseks, siis eestile okastraat ümber ja maakonnad vanglablokkideks jagada, vladimir vladimirovits teostab edukalt seda suunda, maskikandmise eitamise eest 3 aastaks kinni(navalnõi) , politseinikule kurja pilguga otsavaatamise eest 2 aastat jne.

Roger
3 aastat tagasi
Reply to  Oehh

Troppi tiitu mäletan minagi. Pani mind garderoobi kinni. Haige tüüp oli. Olin sussidega (need nahktaldadega sussid) ja kuna vetsus oli toru katki ja kõik üle ujutanus lasin uksevahelt PISSI ära, sest ei tahtnud oma sussidega TEISTE PISSI sisse minNa pläterdama. Üks pani kitse, et õpetaja vaata pissib kooli põrandale))) Sain märkuse kirja.