Tõhustusdoose hakatakse pakkuma ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridusvaldkonna töötajatele

Lääne Elu

info@le.ee

Õpetajate vaktsineerimine Haapsalus. Foto Malle-Liisa Raigla

Valitsuskabineti nõupidamisel otsustati, et COVID-19 vaktsiini tõhustusdoose hakatakse lisaks eakatele ja hooldekodude elanikele pakkuma ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridusvaldkonna töötajatele alates kuuendast kuust pärast esmase vaktsineerimiskuuri lõpetamist.

„Võimaldame kuue kuu möödumisel tõhustusdoosiga vaktsineerimist ka tervishoiu-, sotsiaal- ja haridusvaldkonna töötajatele, et tagada riskirühmadega tihedalt kokkupuutuvate inimeste maksimaalne kaitstus,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Samuti on valitsuse oluline eesmärk pakkuda kontaktõpet kõigile koolipere liikmetele võimalikult nakkusohutult.“

Riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon soovitas teisipäeval COVID-19 vaktsiini tõhustusdoosi üle 65-aastastele ja hooldekodude elanikele. Laiemale täisealisele elanikkonnale võimaldatakse tõhustusdoosi üldjuhul pärast kaheksa kuu möödumist esmase vaktsineerimiskuuri läbimisest. Sõltumata sellest, millist vaktsiini on inimesele varem manustatud, soovitab komisjon teha tõhustusdoosi Pfizer/BioNTech vaktsiiniga, mis sai 4. oktoobril selleks Euroopa Ravimiameti heakskiidu.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
teate
1 aasta tagasi

olen kaks doosi saanud ja rohkem ei kavatse süstida. Las nüüd süstivad need,kes siiamaani kõrvale hiilinud. Või siis paneme kõik kinni, liikuma saavad ainult vaktsitud, mulle sobib.Ei saa nii, et torgime pidevalt samu inimesi…

Aga teadsa
1 aasta tagasi
Reply to  teate

Mina ei taha ka kahte süsti vaktsiini mis ilma kolmandata ei ole tõhus..

Nii äge!
1 aasta tagasi

Mul on nii hea meel, et meie valitsuskabinet ei hooli teadlaste soovitustest mitte teha kolmandat süsti!
Edasi Kentucky Lõvid! Valu vaktsiinivastastele!
Süstime end õigeteks!

kodanik
1 aasta tagasi

Kas jõuludeks oleks lootust neljandat saada koos gripivaktsiiniga?