Hestias puhkab hästi ka haapsallane

Ühel selle aasta harvadest soojadest septembripäevadest pakkisime perega ujumisriided kotti ja suundusime uude Hestia Hotel Haapsalu Spa’sse – proovima, kas haapsallane ise saab ka Haapsalus puhkamas käia. 

Tavaliselt on ikka nii, et Läänemaa spaades käivad pigem turistid, kohalikud ise valivad spaareisiks mõne muu sihtkoha. Kummatigi ei ole siinkandis senini kuigi hea vee- ja saunamaailmaga spaad lihtsalt olnud. Etteruttavalt võin ära öelda, et meie kogemus kinnitas – Hestia kannab spaa-nime suure tähega välja ning pakub palju, kui mitte kõige enam rõõmu just ka kohalikele. 

Elu esimene õunahõnguline massaaž

Et oleks puhkus nagu päris, proovisime lisaks vee- ja saunaspaale põhjalikult järgi ka Hestia heaoluspaa, mis pakub erinevaid hoolitsusi ja iluprotseduure.

Sobivaid hoolitsusi valides mõtlesin esmalt läbi, kas mul mingeid tervisemuresid ka on, millele võiks leevendust otsida? Tulemus: nagu keskmine kontoritöötaja 30ndates eluaastates ikka – muidu on kõik hästi, aga stressi jagub ja õlavööde on vist ka pinges. Otsustasin esimeseks proovida peamassaaži.

Muide, broneerisin peamassaaži päeva esimeseks tegevuseks enne vee- ja saunaspaa külastamist, sest arvasin, et ju seal lähevad juuksed õliseks ja sassi ning pärast on ainuõige suunduda pesema. Läks risti vastupidi! Kui massaažist välja tulin, olid juuksed nii ilusad ja kohevad, et pistsin mehele telefoni pihku ja palusin seljatagant pilti teha. 

Õli selle hoolitsuse käigus ei kasutatagi. Hoolitsus algas õlavöötme ja kaela, siis juuste ja peanaha ning lõppes näo masseerimisega. Muide, näomassaaž leevendab kuvariga töötajatel levinud silmalihaste pingeid ja parandab seeläbi nägemist.

Kohe hommikul said oma elu esimese spaa-massaaži kogemuse, 25-minutilise lastehoolitsuse „Roheline õun“ kätte ka lapsed. Kui seitsmene nautis mõnulemist juba täiel rinnal ja loodab hakata regulaarselt massaažis käima, siis viiese sõnade üle saame veel mõnda aega itsitada: „Selles voodis oli liiga suur auk, ma oleksin peaaegu pea ees läbi kukkunud!“

Kõige rohkem meeldis mõlemale lapsele aga magus õunaaroom, mis massaažiõlist neile kehale jäi. Just sellepärast soovitaksin teistel väikestel spaakülastajatel oma massaažikogemus päeva lõppu jätta. Seda õunalõhnalist nahka oleks meie putukad kindlasti uhkusega vanaemadelegi nuusutada viinud. 

Meie aga suundusime järgmiseks Hestia vee- ja saunaspaasse!

Modernselt sume, päikseliselt helge

Täitsa ausalt öeldes oli meie üllatus spaasse sisenedes suur. Kas me oleme päriselt ka endise Laine ruumides? Päriselt-päriselt? Kui esimene positiivne üllatus vaibus, siis tundsime muidugi ära suure ujumisbasseini, aga see oli ka enam-vähem ainuke meenutus spaa endisest olemisest. 

Hestia uus vee- ja saunaspaa on hästi toimiv kombinatsioon modernselt sumedast ja päikseliselt helgest. Marmorjad tumedad mustrid ja õlitatud puit-detailid tekitavad vannide-saunade alal hämara ja hubase, vaikse ja romantilise olemise. Suurte klaasseintega ujumisbasseinist ja maheda temperatuuriga kadakasaunast saab aga jätkuvalt nautida nii endise Laine kui ka uue Hestia kõige paremat ja ainulaadsemat osa – vaadet Väiksele viigile. Päeval helget soojendavat päikest, õhtul linna kaunimat loojangut, talvel lumiseid uisuväljasid. 

Uus on aga see, et soojale saunale ja maalilisele merevaatele saab nüüd läheneda koos jaheda kokteiliga, sest Hestias on spaakohvik! Võib-olla see kõlab tobedalt, aga minu jaoks tekitas just kohviku-kokteilibaari võimalus kõige tugevamalt tunde, et Haapsalus nüüd päris-päris spaa nagu teistes Eesti kuurortlinnades. 

Äramärkimist väärib ka see, et Hestias on soe. Ma olen suur külmavares ning enamikes veekeskustes, spaades ja saunamaailmades on mul lihtsalt nii külm, et ühest basseinist teise liikudes hambad plagisevad – eriti talvisel ajal. Hestia liitus minu jaoks selle lühikese nimekirjaga spaadest, kus mul tõesti ei hakanud kordagi külm.

Kuigi vee- ja saunaspaas puuduvad atraktsioonid lastele, ei saa öelda, et neil oleks igav hakanud. Lisaks ujumisbasseinis palli mängimisele ja puhkealas pähklite nosimisele osutus vaprate karastajate lemmikuks „jäisesse“ 14-kraadissse külmaveevanni kastmise vaheldamine 41-kraadise „päikselise“ kuumaveevanniga.

Kuurortlinna muda ja pärlid

Kuigi Haapsalu on juba kaks sajandit olnud kuulus oma ravimuda poolest, ei ole enamik kohalikke inimesi minumeelest meie muda tervistavaid mõjusid ise proovinud. Nii ka meie. Seepärast valisime järgmiseks hoolitsuseks massaaži Haapsalu ravimudaga. Tõsine nõuanne: jooge pärast massaaži ja jooge kohe päris palju, sest on asi siis muda mõjus või lihtsalt heas massööris, aga protseduur pani kehas mahlad tõesti nii hästi liikuma, et kui pärast ei puhka ja joo, siis hakkab lihtsalt pea ringi käima ja valutama. 

Muide, Hestias saavad pisikese mudaelamuse kätte ka need külastajad, kes eraldi hoolitsusi soetada ei soovi, sest saunaspaas saab lisaks traditsioonilisele soolaga koorimisele tasuta proovida ka mudamaski. No tegi ikka näonaha pehmeks küll!

Viimasena proovisime järgi hellitava nimega hoolitsuse „Kuurortlinna säravam Pärl – musta pärli kehahoolitsus“, mis on sisuliselt kooriv ja niisutav kogukehamassaaž. Ma olen väga suur massaažifänn, aga minu maitse järgi – niisama silitamisel pole mõtet, mida tugevam surve seda parem. Kes samamoodi tunneb, siis minge ja proovige julgelt koorijaga massaaži, sest see on tõesti enam kui lihtsalt silitamine! Pärast koorimisprotseduuri masseeritakse keha tõhusalt sisse kergelt sädeleva palsamiga, millest ka hoolitsuse nimetus. 

Tasub külastada

Pärast pikka hoolitsuste, basseinide, saunade ja jälle hoolitsuste jada olid meil kõhud nii tühjad, et jäime Hestiasse ka sööma. Valisime Blu Holmi uuenenud menüüst sinimerekarbid – klassikaliselt valgeveini-koore-tšilli kastmes, aga hiigelsuures koguses. Mina jaksasin süüa ainult umbes poole portsjonist, nii et mehel ei jäänud muud üle, kuid saada hakkama poolteisega. Ei saa kurta, eks!

Lauas arutasime, millal võiks uuesti Hestiasse tulla ja kas seekord ilma lasteta, et saaks ise rahulikumalt saunatada. Seda kuuldes küsis meie viiene siira üllatusega: “Emme, kas selles ujulas saab siis ilma massaaži võtmata ka käia? Miks sa mulle enne ei öelnud!“

Ühesõnaga – Hestiat tasub kohalikel külastada küll ja seda nii seitsmeaastaste alustavate massaažifännide ja viieste ujumissõprade kui ka partneri või sõbrannaga lõõgastumiseks. Või ka lihtsalt üksi – korraks argirutiinist välja ja puhkuse-režiimi sisse astumiseks. Mina plaanin järgmiseks just seda viimast. 

Madiken Oja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Uskumatu elamus aga hinnast ei sõnagi ?

Taadu
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Vaata kodulehelt,kui tead mis asi see on

Kaie
3 aastat tagasi

Väga mõnus koht puhkamiseks . Hubane spa mõnusate saunade ja basseinidega. Kohtumisteni.