Politsei tuvastas veerandsada autojuhti, kes roolis kõrvaliste asjadega tegelesid

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei. Foto: Arvo Tarmula
Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Politsei pööras lõppenud nädalal suuremat tähelepanu kõrvaltegevustele, millega autojuhid roolis olles tegelesid. Tabati 24 rikkujat.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul on autojuhtide peamine kõrvaline tegevus roolis oli mobiiltelefoniga rääkimine. „Politsei paneb autojuhtide südamele, et igasugune kõrvaltegevus autoroolis hajutab juhi tähelepanu ja nii kasvab oht sattuda liiklusõnnetusse,” ütles Palmits. Ta lisas, et juhul, kui roolis olles on mingil põhjusel ilmtingimata vaja telefoniga rääkida, tuleb selleks kasutada käed-vaba süsteemi. „Süsteemi puudumisel tuleks kõne vastu võtmiseks autojuhil enda ja teiste turvalisuse tagamiseks pöörata kõrvalteele või peatuda selleks lubatud kohas,” ütles Palmits.

Eelmisel nädalal alustati 51 väärteomenetlustm, neist 47 korral oli tegu liiklusalaste rikkumistega. Ühel juhul oli autojuht istunud rooli peale alkoholi tarvitamist ja 12 juhti ületasid sõiduki piirkiirust. “Ühel korral oli kiiruseületajaks ka esmaste juhilubadega autojuht,” ütles Palmits.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
2 aastat tagasi

Tulebki trahvida need pelmeene kes räägivad telefoniga,suunatuld ei näita ja joobes istuvad roolis.
Ja kindlasti need pidurid kes magavad tee peal,linnas sõidab 60 km,t aga kui maanteele jõuab siis kiilub kinni,ja kui mööda sõidad siis hakkab juurde vajutama,tundub et selliseid autojuhte peaks ikka kõrvaldama liiklusest,mõni ei tunne kabariite.kahjuks meie liiklus kultuur ongi selline alla arvestuse

kribu
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Mis trahvida,kuul kerre ja kogu lugu.

tuvisitt
2 aastat tagasi
Reply to  kribu

No just , mul uus parabellum ka toodud päälinnast , Lukk aitas sõbramehe poolest , …….

Karl
2 aastat tagasi

Mis asi see sõiduki piirkiirus on?

tuvisitt
2 aastat tagasi
Reply to  Karl

No mul 160 km spidol , aga ega ma rohkemaks pole vast suuteline ka .

nimi
2 aastat tagasi

Miskipärast on selline tunne,et suurem osa telef. kasutajatest rooli taga on noored daamid.

Siiboja
2 aastat tagasi
Reply to  nimi

Hää küll , see saad andeks …..

nii
2 aastat tagasi

esmaste juhilubadega kihutajatel automaatselt load ära aastaks. need just need suurimad mõrtsukad on liikluses. ütleks et tapavad vaat et rohkemgi kui purjutajad aga tihti on nad ise ka purjus sel ajal

Siiboja
2 aastat tagasi
Reply to  nii

No peskaritest vist unustasid mainida , usun , sa ise ka mingi 80 pluss ju

Varoona
2 aastat tagasi

Ajab kopa ette küll kui uhke jeep sõidab lubatud 90 km h asemel alla 80 ja tuigerdab siia sinna mööda teed. Auto jõudis osta aga handfree-d enam mitte ja suunatule näitamine käib ka üle jõu.

Paljas porgand
2 aastat tagasi
Reply to  Varoona

No ma ju bmw ga ikka proovin olla tee peal .

Veerandtuhat
2 aastat tagasi

Veerandsada on rohkem, kui 25?