Läänemaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Ööpäeva jooksul analüüsiti 17 läänlase koroonaviiruse teste, millest üks ehk 5.88% osutus positiivseks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 14.67. Eestis keskmiselt on näit 39,3.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 2766 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 27, mis moodustab 1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 17 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 15 on Tallinnas. Järvamaale lisandus 3, Läänemaale, Pärnumaale, Põlvamaale, Valgamaale ja Viljandimaale 1. Teistes maakondades uusi nakatumisi ei avastatud. Kahel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Ööpäeva jooksul avati haiglates neli uut COVID-19 haigusjuhtumit, haiglaravi vajab 23 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 65 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 16 inimest (69,6%). Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 3273 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 581 988 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 489 297 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 68%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments