Hannes Rumm: 95 miljoni liikmega maailma mõjukaim MTÜ

Hannes Rumm

Maailma mõjukaim mittetulundusühing tähistas tänavu 1. juulil oma sajandat sünnipäeva, kuid Eestis jäi see teenimatult tähelepanuta.

Kuigi selle organisatsiooni mõjujõud maailmas on 21. sajandil järjest kasvanud ning on geograafilisest kaugusest hoolimata tuntav juba ka Eestis.

Selle ühingu asutamisel osales ainult 13 meest, aga ühte neist, Mao Zedongi, mäletatakse tänini. Maailma mõjukaim MTÜ on Hiina kommunistlik partei, kuhu kuulub 95 miljonit inimest ehk rohkem, kui on elanikke Euroopa Liidu suurimas riigis, 83 miljoni elanikuga Saksamaal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
MTÜ LGBT
2 aastat tagasi

Konkurents mõjuvõimu pärast käib Hiina kommunistlikul parteil siiski teise Maailma mõjukaima mittetulundusühinguga – LGBT-ga. Viimase mõju vb maailmas isegi suurem olla nt 10 a pärast. Kindlasti on LGBT mõju ülekaalukalt suurim Lääneriikides. —-moslemimaad asuvad väljaspool sell vähk-kasvaja mõjutsooni.

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi
Reply to  MTÜ LGBT

“Viimase mõju vb maailmas isegi suurem olla nt 10 a pärast” ainult siis kui Hiina kompartei seda aktsepteerib ! Kui ei siis kähku kappi tagasi muidugi kes jõuab .

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Kui Arno isaga …… !
Niikaua kui me teeme kambakat venemaale saab Hiinast märkamatult suurvõim maailmas ja otsustab kus suunas tuleb tublidel kohalikel oinastel liikuma hakata !