Läänemaa äpi kujundajad said maineka Kuldmuna auhinna

Elen Freivald

elen@le.ee

Vasakult Merilin Mändmaa (UX/UI disainer) ja Karoliine Kaare (teenusedisainer). Laura Kullerkupp gaalal ei osalenud. Foto: Erakogu

Neljapäeval Põhjala tehases toimunud Eesti suurimal loovusfestivali Kuldmuna 2021 pälvisid Läänemaa äpi disaninud Rethink disaini ja meisterlikkuse kategoorias pronksmuna auhinna.

„Koostöö SA Läänemaaga sai alguse, kui oma hea partneri FOB Solutions’iga õnnestus võita Läänemaa mobiilirakenduse hange,” ütles Rethinki partner ja teenusedisainer Laura Kullerkupp.

Seejärel viisid Kullerkupp ja teenusedisainer Karoliine Kaare läbi mitu töötuba, et teada saada, mida Läänemaa elanikul on päriselt vaja mobiilirakendusest näha. Töötubadesse olid kaasatud nii SA Läänemaa kui ka kohalikud inimesed. „Seejärel tegime lahendusele prototüübi ja disaini,” täiendas Kullerkupp.

Läänemaa äpi arendaja oli Lita Kornikova FOB Solutionsist ja kujundaja Merilin Mändmaa.

Kujundate sõnul ei oska nad päris täpselt öelda, mida žürii töö puhul hindas, kuid ise tooksid nad äpi lahenduse puhul esile märksõnad: lihtsus, puhtus ja samas ka rõõmsameelne disain. „Meile oli projektist endast rohkem rõõmu, kui auhinna võitmine, sest töötamine sellise tellija ja meeskonnaga oli meeldiv,” ütles Kaare.

„Kuldmuna konkursil osalesime esimest, kuid kindlasti mitte viimast korda,” ütles Kullerkupp. Disainerite sõnul vedas neil väga ka meeskonnaga ja konkursiväärilised lahendused järgnevatel aastatel tulemata ei jää.

Kuldmuna konkursil oli kolm ülemkategooriat – disain ja meisterlikkus, turunduskommunikatsioon ja kogemusturundus. Lisaks olid esimest korda esindatud ka uued kategooriad – reklaam sotsiaalmeedias, sotsiaalmeedia postitus ja online reklaamfilm.

Töid hindas kaheksa valdkonna tipptegijatest koosnev žürii ja kokku laekus Kuldmuna konkursile 983 tööd. Tänavu möödub esimesest Kuldmuna üritusest 23 aastat.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments