10

Läänemaale ei lisandunud ühtegi koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäeva jooksul analüüsiti 30 läänlase koroonaviiruse teste, millest ükski ei olnud positiivne.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 308,2, Eestis keskmiselt on näit 357,9. Maakondade võrdluses on Läänemaa 8. kohal. Kõrgeim on näit Ida-Virumaal (531,8) ja madalaim Võrumaal (96).

Üle Eesti analüüsiti ööpäeva jooksul 4413 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 366 ehk 8,3% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 189 inimesel. 135 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 72, Pärnumaale 25, Tartumaale 23, Viljandimaale üheksa, Põlvamaale kaheksa, Võrumaale seitse, Rapla- ja Lääne-Virumaale kuus ning Jõgevamaale viis uut nakkusjuhtu. Valgamaale lisandus neli ning Hiiu-, Saare- ja Järvamaale lisandus kolm uut nakatunut. Läänemaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kolme positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 37, haiglaravi vajab 298 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 222 inimest (74%).

Ööpäeva jooksul manustati 13 154 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 354 238 inimesele, kellest lõpetatud vaktsineerimisega on 138 401 inimest. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 62%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Läänemaal on vaktsineerimine lõpetatud 3977 inimesel, ühe vaktsiinidoosi on saanud 3301 läänlast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Eduard
Eduard

Loodan siiski, et Haapsalu nädala lõpuks ei ole enam Covidi punane latern Eestis.

Agu
Agu

see null on väga halb näitaja tegelikult. Vaktsiinitootja teenis kolme kuuga miljardi kasumit, müügitulu kasvas 23 000 protsenti…ja kõik saab selgeks

Hea Okkupant
Hea Okkupant

Itaallane sai kohtu kaudu Pfizer €500 000, tõttu ravimeid, mis on põhjustanud kinnisidee soo ja hasartmängurlusest

Kaie.
Kaie.

Uskumatu??? Homme 12 ja ülehomme 0, siis 12 ja jälle 0. Pendeldab nagu jaksab.

Kohalik
Kohalik

Eile ei võetud lihtsalt proove homme oleme jälle kaardil.

Hmm
Hmm

Valepuha, analüüsiti 30 ne läänlase proovi ja leiti null nakatumist.

väikehaapsallane
väikehaapsallane

Mingit rolli peaks see siiski mängima, et Haapsalus testitakse nüüd Synlabis ülepäeviti, kui uskuda LE artiklit: online.le.ee/2021/04/22/koroonaproovi-saab-anda-ulepaeviti/ . Kui eelmisel testikorral sõeluti välja 13 nakatunut 100-st, siis nüüd 30-st ei ühtegi. Mis on ju kahepäevase intervalli kohta tore. Huvitav, kas homme, 7. aprillil, tuleb ka Haapsalus nullipäev? Või leidub muidki võimalusi nakkuse kontrolliks? Läänlased sõidavad otse Tallinna? Brigaad käib Haapsalus kodus proove võtmas?

nojaa
nojaa

mis tähtsust sel on, kui üks päev on null ja eelmine 13? Võta kogu kuu kokku ja võrdle eelmiste kuudega, siis saad selge pildi, kas trend on üles või alla. Üksikuid päevi pole erilist pointi lugedagi ja kaasa elada.

Einojah
Einojah

Soomes on näit 50 tänase seisuga. Kes meil seda üles veab, ahjaa Ida Virumaa. Kes ei ole põliselanikud, siis nendega on alati ja igal pool üks suur häda ainult.Küll ei taha piirangutest kinni pidada, siis kuritegevuse statistikat vaatad kasvõi üle maailma riikide, kõikjale suures suures enamuses kinnimajades sisserändajad, sama ka meil. Ja ikka veetakse üle , kuigi teatakse, et suur häda ja viletsus on ainult tulemas. Nii suured rahad on taga, et seda ei peata miski minu kiun.

maestro
maestro

Haapsalu on jälle puhas!
Maailma puhtaim linn on Haapsalu.

wpDiscuz