Haapsalu raamatukogus on näitus sõnade mõõduvõtust

Lääne Elu

info@le.ee

Näitusel on sõnad poksiringis. Foto: Liina Valdre
Näitusel on sõnad poksiringis. Foto: Liina Valdre

Mais on Haapsalu raamatukogu lugemissaali fuajees üleval Levila näitus „Solidaarsus vs Blackface“, kus aktuaalsed ja vastuolulised sõnad võtavad teineteiselt poksiringis mõõtu.

Näituse autori ja Levila juhi Daniel Vaariku sõnul võib vägisi tekkida mulje, et ajal, kui igapäevased sõnad muutuvad üha keerulisemaks, saab neist tegelikult aru vaid väike hulk inimesi. „Liberalism, konservatiivsus, triaaž, Gini koefitsient, gentrifikatsioon, masinõpe, SKP, sotsiaalne norm, rassism, feminism – jätkata võib ju lõputult,” ütles Vaarik.

„Samal ajal vaidlevad paljud meist nende sõnade üle Facebookis, kuniks käsi ei jõua enam pimedas magamistoas nutitelefoni hoida. Mille nimel? Mis sellest kasu on? Meie korraldatud poksimatš kahe sõna vahel kutsub mõtlema sõnade sügavama tähenduse üle, viidates samal ajal mõneti pilkavalt olukordadele, kus sõnast saab vahend oma tarkuse või tähtsuse rõhutamiseks,” selgitas Vaarik.

Näitusel olevate tekstide autor on Daniel Vaarik, pildid tegi Joonas Sildre.

Näitust näeb raamatukogu lahtiolekuaegadel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments