Läänemaale uusi koroonaviirusega nakatunuid ei lisandunud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3114 koroonatesti, millest oli esmaseid positiivseid 174 ehk 5,6 protsenti, suri kaks eakat koroonahaiget.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 101 inimesel. Uutest Harjumaa haigusjuhtudest 76 lisandus Tallinna.

Pärnumaale laekus 21, Tartumaale 12, Ida-Virumaale 10, Järvamaale 9 ning Lääne-Virumaale 5 uut nakkusjuhtu. Valgamaale lisandus 4, Saare-, Viljandi- ja Võrumaale 2 ning Rapla- ja Põlvamaale 1 uus positiivne test. Jõgeva-, Lääne- ega Hiiumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Rahvastikuregistris märgitud elukoht puudus neljal positiivse testitulemuse saanul.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 380,4 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 8,4 protsenti. Läänemaal on haigestumus 332,6, ööpäeva jooksul tegi koroonatesti 20 läänlast.

Pühapäevahommikuse seisuga viibib haiglas 315 patsienti, kellest 51 on intensiivis. Neist omakorda on juhitaval hingamisel 42.

Haiglaravi on kokku vajanud 7 protsenti haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 243 inimest ehk 77 protsenti.

Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusega nakatunut: 88-aastane mees ning 94-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 1168 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eugen.
2 aastat tagasi

Uskumatu? Et 10 jälle polegi.

maestro
2 aastat tagasi

Haapsalu linn on jälle puhas!
Ema pani supi sooja
Lapsed laulsid halleluuja!
Klimbid sees=!?

Covid
2 aastat tagasi

Kogu maailmas tõuseb vaktsineeritute arv,läbipõdenute arv ,aga kiiremini kasvab nakatunute ja surmade arv? Kus on loogika? Eile nakatus maailmas 152 milj ja üleeile 151 milj. Samas teatavad osad riigid,et on vaktsineerinud 70 protsenti. Ja kõik inimesed ju ei levita ega põe seda koroonat.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

vaktsiin ei pidanud ju viirust eemale hoidma, vaid inimene väidetavalt põeb selle haiguse kergemini läbi lihtsalt. Hoiab ära raskema juhumi.

Covid
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Väga tore ja nii iga aasta 3 vaktsiini aastas?

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

vist jah, koguaeg süstid. Mõtetu teema tundub. Vöibolla kunagi tuleb ka korralik vaktsiin välja, siis mõtleb selle peale

Talumees
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Kui siis on Sinust enam mõtlejat

Mati
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

See, et sa koolis ei viitsinud matet õppida ei tähenda samuti, et kõik ei viitsi matet õppida.

Covid
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

Aga sa võid mind alati aidata matemaatiliselt,sa ju ei pea mind solvama!

Hea Okkupant
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

02.05.21 11:43

Мировая статистика
Всего смертей на сегодня: 3 196 416

Случаев заражения на сегодня: 152 482 349

Смертность: 2.1%

Статистика COVID-19 в Эстонии

Случаев заражения: 122 450

Умерло: 1 166

Вылечившихся: 112 007

Смертность: 1%

Ko & Roona
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

Vaktsiini toimel antikehade moodustumine võtab aega. Vaktsineerimist alustati enamikes riikides vanadest ja väetitest ehk neist, kes istuvad rohkem kodus ja nakkuse levimisel peategelased ei ole.