Haapsalu politsei tegeles kiiruseületajatega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eelmisel nädalal alustati Haapsalu politseis 34 korral väärteomenetlust, millest üheksal korral oli tegu varavastase süüteoga.

Liiklusjärelevalve käigus tuvastas politsei kolm alkoholi tarvitanud autojuhti ning 17 korral ületasid sõidukijuhid lubatud piirkiirust.

Haapsalu politseijaoskonna korrakaitseametniku Anneli Sireli sõnul toovad kiirust ületanud autojuhid sageli välja, et piirkiiruse ületamine kuni kümme kilomeetrit tunnis ei tundu neile märkimisväärne. „Siinkohal on oluline, et autojuhid mõistaksid, et piirkiiruse ületamisega seavad nad pidevalt ohtu nii ennast kui ka kaasliiklejaid. Kiiruseületamisega võidetud vähene aeg ei kaalu üles raskeid või pöördumatuid tagajärgi, mida võib liikluses kiirustamine endaga kaasa tuua,” ütles Sirel.

„Tuletame kõigile mootorsõiduki omanikele meelde, et hiljemalt 1. maiks tuleks talverehvid ära vahetada suverehvide vastu,” ütles Sirel. Kuigi lamellrehvidega on lubatud sõita aastaringselt, soovitab politsei ka lamellrehvid ära vahetada, et vältida suvel nende liigset kulumist.

 

9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hmm
1 aasta tagasi

Ajast ja arust piirkiirused tuleb üle vaadata, aga mitte tuimalt karistada koguaeg.

juss
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

Piirkiirus tuleb tõmmata 80. peale, 60% juhtidest on primaadid!

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  juss

Kui nähtavus on väga hea, siis ei ole põhjendatud madal piirkiirus. Ajast ja arust oli mõeldud, et teed on ju väga heaks ehitatud, autod on kaugelt parema juhtimisomadustega, kui ladade ajal, aga liikluse reguleerimine just kiirudte alal jäänud nõukaaegseks

lada
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

Jah, sõidaks heameelega maanteel 160-ga ja linnavahel 90-ga, täiesti normaalne ju.

Arvos
1 aasta tagasi

Ning kuidas põhjendab proua kehtestatud piirkiirust? Lõiguti võiks kiiremeni sõita ning lõiguti peaks aeglasemalt. Või läheb kõik vaid põmmides?

Triibik
1 aasta tagasi

Aga millal tuleb uus kohalik politseipealik ? Sest vana ei suuda patrullidele selgeks teha,kui ohtlikud on tuledeta ringisõitvad jalgratturid. Viimane trahv selle eest tehti muide möödunud septembris…

Einoh
1 aasta tagasi
Reply to  Triibik

Huvitav, et terved põlvkpnnad on üles kasvanud ilma suuremate õnnetusteta, ratastel tuld omamata! Nüüd on ühel probleem tekkinud. Kuidas te inimesi näete, kas näete üldse? Võibolla te ei tohiks autoga üldse liigelda, kui mitte midagi ei näe?

Ratas J.
1 aasta tagasi
Reply to  Triibik

Jalgrattaga tohib sõita ainult maal ja külades. Linnas kõnniteedel peab see olema keelatud.

Ants
1 aasta tagasi

Mis rehve sa siin vahetad kui lund alles sajab. 1 mai pidid hanged maas olema alles.