Hannes Rumm: Eestile on kombeks üks peaminister korraga

Hannes Rumm. Foto: Arvo Tarmula

Kõik me oleme näinud, kuidas väikesed poisid mängivad auto juhtimist: keerutavad kujuteldavat rooliratast ägedalt vasakule ja  paremale ning undavad kõva häälega „änn-änn-änn”!

Alguses meenutas sellist paariaastast põnni Jüri Ratas, kui ta ajakirjanduses ja ühismeedias hakkas rääkima sellist juttu, nagu oleks ta ikka alles peaminister. Tol hetkel tundus, et mõjukamad parteikaaslased peaksid Jürile helistama ja sõbralikult selgitama, et tagaistmelt ei saa autot juhtida.

Ja kui ekspeaminister seda teha proovib, siis jätab ta endast mulje, nagu ei suudaks ta leppida peaministri ametist ilmajäämisega. Või siis üritab end sisulise valitsusjuhina näidates väärata trendi, et Reformierakonna ja EKRE reiting pärast valitsusevahetust tõuseb, Ratase juhitud kesikutel kukub.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jamps
3 aastat tagasi

ja kõigile lugejatele võin meenutada minevikku .. alates mattimaasikatest olid meil vahvad poliitpropagandistid aastal 2006. Rumm oli üks nendest, kes selle Ilvese siia presidendiks sokutasid. Rumm tegi ka kampaaniat. Europunane on veel tagasihoidlik nimetus.

Räägi ikka asjast!
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Räägi ikka sellest kirjatükist hr Jamps! Jahud siin autori isikust. Aga loe ikka süvenenult lugu läbi. Siis alles võta sõna. Võta sõna selle konkreetse loo kohta. Mis meeldib ja mis ei meeldi.

hmm
3 aastat tagasi

Punaste artikleid on kahjulik lugeda!!!

jamps
3 aastat tagasi

Milleks kiunuda postitusele. Mina ei pea kolumne kirjutama kuigi väikese pusimise peale saaksin hakkama. Aga europunane on nii kuri seepärast, et ta arvab olema üliõige tee kui vasallid jälle eurolompi tagasi pööravad. Ehk siis nagu välisminister tahab “etteantud ja kokkulepitud” reeglite juurde tagasi. Isegi Oudekki Loone saab aru, et see pole võimalik. Karilaid on koguni nii hämmingus , et istub lausa vait .. kord oli tal tammsaare ja siis südame valitsus .. aga kui ratas tõmbab praegu meelega käsipidurit — ei suuda aru saada, mida öelda. Küll suudab europunane Rumm paukuda , tema pole muidugi rahul ning kirub Ratast. Pealegi… Loe rohkem »

Tiiu
3 aastat tagasi

Kas ilusamat fotot siia ei ole panna, see ei kutsu lugema, kuidagi ebamäärase näoga see, Rumm

Ehh
3 aastat tagasi
Reply to  Tiiu

Mis sa sest fotost vahid, loe teksti parem! See veel koledam

Mullikas
3 aastat tagasi
Reply to  Tiiu

See pilt on kooliajast,praegune oleks palju hullem… 😜

Mullikas
3 aastat tagasi

Ma lootsin ka,et uue toimetaja tulekuga muutub LE taas neutraalseks maakonnaleheks,aga kahjuks möllavad vanad sotsid edasi. Eks peab lehe tellimisega siis ootama…

ehh
3 aastat tagasi

tiira taara

Noor penskar
3 aastat tagasi

Mõtlesin juba LE tellima hakata aga ei,ikka punane propakanda. Piisab Maximas poes käies surmakuulutuste läbilugemisest.

Uus peatoimetaja
3 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Reiljan lubas ju, et ta ei hakka midagi muutma. Tänapäeval ei leia väljaannet, milles juhtiv roll oleks konservatiivsel maailmavaatel. Lauristinide koolkond ju.

Tegelikult
3 aastat tagasi

Ei maksa nukrutseda! Sulle meelepärase maailmavaatega väljaanded täitsa olemas! Sputnik, Uued Uudised, Stolitsa jne Head lugemist!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Tegelikult

Kommenteerija mõtles siiski konservatiivse meedia all ehk natuke rahvuslikumat väljaannet. Sputnik jne on ju idanaabri propaganda torud.

Aguke
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Oled sa selgeltnägija? Oskad mõtteid lugeda ja tead täpselt, mida kommenteerija mõtles (mõtleb)?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Aguke

Kirjutas ju konservatiivset, ei pea selgeltmägija olema, peab lihtsalt selge silmaga lugeda oskama. Saan aru, et esmaspäev on, aga proovige ikka aru saada tekstidest!

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Aguke

Ei pea selgeltnägija olema, kui soovitatakse sputnikut lugeda! Jobu soovitaja

kevad tuleb
3 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Kuule, kloun, tee oma isiklik leht ja telli seda, mida vinguda!

oijah
3 aastat tagasi
Reply to  kevad tuleb

teid punaseid on ikka kahetsusväärselt palju siin riigis. Provokatsioonidele allute päris hästi, paljastate end kohe, saab teid üles märkida.

Regi
3 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

Noore penskarina võiks teil kirjutamisoskus alles olla ja palun kirjutage oma arvamuslugu ajalehte. Siin kommentaariumis ainult nimetusi jagades ei saa teie seisukohtadest küll aru. Et kuidas peaks üks peaminister riiki juhtima või millist rolli võiks täita ekspeaminister. Ma millegipärast arvan, et Lääne elul oleks värske arvamusloo ainult hea meel.

oijah
3 aastat tagasi
Reply to  Regi

nalja teete või!? Kui palju on Henn Põlluaas omi arvamuslugusid pakkunud ja pole vastu võetud avaldamiseks. Mis te naiivselt arvate, et igasuguse maailmavaatega kirjutisi võtab see meediaväljaanne avaldada või? Nii peaks olema jah, aga paraku ei ole ju! Naiivne arvata, et teistsuguseid arvamuslugusid pole mitte keegi kirjutanud. Päris roosad prillid teil.

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  oijah

Kas hr. Henn Põlluaas on pakkunud arvamuslugusid Lääne Elusse ja pole vastu võetud? Tegelikult meeldiks mulle rohkem siiski inimeste arvamuslugusid lugeda. Oma inimeste. Me kõik ju saame asjadest erinevalt aru ja mõnd asja ei suuda mõista. Iga värske pilk aitaks ka oma kahtlusi, kõhklusi või tõekspidamisi lahata. Ja üldiselt mulle roosade prillidega inimesed meeldivad. Nad on rõõmsameelsemad kuidagi, nendega on kerge suhelda. Nii et võtan Teie öeldut komplimendina. Kuigi jah, saan aru, et sellisena seda te ei mõelnud.

oijah
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

võtke, kuidas soovite, aga jah konservatiivse maailmavaatega tuntud inimesed on avaldamiseks pakkunud omi kirjutisi, kuid need on tagasi lükatud ja mitte üks ainus kord.

jamps
3 aastat tagasi

ma ei saa aru miks see euroopa punane üldse haugub siin lehes. unustas vist ära , et peatoimetaja on vahetunud.

Milleks kiunuda
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Kus viga näed laita, seal tule ja aita! Hr Jamps! Haara sulepea ja hakka ise kolumne kirjutama!

Agu
3 aastat tagasi

Punaväelased on omade kaitsele asunud.

Majaomanik
3 aastat tagasi

Kui pikk leping selle roosa erakonna propakandisdiga on? Uus peatoimetaja võiks tühistada,nagu Biden!?

düsgraaf
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

propaGandisTiga

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Kelle arvamust lugeda sooviksite Lääne Elu veergudel?

Mina sooviks
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

Henn Põlluaas, Varro Vooglaid,Jaak Madisson, Martin Helme.

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  Mina sooviks

Väga tore. Ehk Lääne Elu loeb ka kommentaare aeg-ajalt ja võtab Teie soove kuulda. Ja saab need inimesed nõusse, et nad eraldi ka veel väikeses maakonnalehes kirjutaksid. Üldiselt on nad ka üleriiklikes meediakanalites päris hästi esil, lisaks oma kanalid. Kui just ei paluta teemapüstitust Läänemaa lugejate elust-olust lähtuvalt.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Mõte

kle see sinu rumm on ka igal pool üleval, egas nad spetsiaalselt siis maakonnalehele kirjuta. Loete ka üldse nende arvamuslugusid vöi? Aga muidugi on hea mõte, et paluda neil läänemaa elust olust kirjutada. Nende nägemusest.

Minu lemmik
3 aastat tagasi
Reply to  Mina sooviks

Minu lemmik ekrekas on Ruuben Kaalep! Nõuan Ruuben Kaalepit!