0

Reoveeuuringu järgi on koroonaviiruse levik üle Eesti kõrge

Sellenädalane Tartu ülikooli teadlaste reoveeseire uuring näitab koroonaviiruse laialdast levikut üle kogu Eesti.

Haapsalu on teist nädalat järjest kollane ehk viirust on reovees mõõdukalt. Selle aasta seitsmest nädalast kolmel on Läänemaal viirust tuvastatud rohkelt ja neljal nädalal mõõdukalt.

Roheline värv näitab kaardil, et viirusekandjaid piirkonnas pole või on neid väga vähe; kollane värv, et viirusekandjate hulk piirkonnas on Eesti kontekstis mõõdukas ning punane viitab viiruse laiemale levikule.

Reoveeseire võib ennustada koroonaviiruse puhanguid piirkonnas juba enne kui seda näitavad koroonatestide tulemused.

Reoveeproove võetakse Eesti suuremates asulates ja maakonnakeskustes iga nädala alguses ning tulemused selguvad nädala lõpuks. Reoveeproovid on kogutud 24 tunni jooksul komposiitproovidena, mis tähendab, et proovis kajastub viimase ööpäeva jooksul puhastit läbinud reovee keskmine olukord.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz