Detsembris jäi Läänemaal töötuks 117 inimest

Töötukassa. Foto Arvo Tarmula
Töötukassa. Foto Arvo Tarmula

Detsembris suurenes Läänemaal töötute arv 49 võrra – novembri viimasel päeval oli Läänemaal registreeritud 685 töötut, 31. detsembri seisuga oli Läänemaal töötuna registreerinud 734 inimest.

Töötuse määr oli detsembri lõpu seisuga Läänemaal 8,3% – sama määr oli ka Eestis keskmiselt.

Töötukassa kommunikatsiooninõuniku Lauri Kooli sõnul tuli detsembri jooksul Läänemaal töötuna arvele 117 inimest. Samal ajal läks arvelt maha 68 inimest. Enamasti leidsid arvelt maha läinud endale töökoha, kuid mindi ka pensionile ja lahkuti muudel põhjustel.

Kollektiivseid koondamise teateid tuli detsembris üle Eesti üheksa, ükski neist Läänemaal ei olnud. „See ei tähenda, et inimesi poleks maakonnas üldse koondatud, vaid kollektiivseid koondamisi polnud,” ütles Kool.

Kooli sõnul Läänemaale arvele tulnud 117 inimesest olid 12 viimaselt töökohalt koondatud.

Viimase kahe kuu jooksul on töötuna arvele tulnutel enamasti viimased töökohad olnud kaubanduses, klienditeeninduses, ehituses, toitlustuses, majutuses, ürituste korralduses. Peamiselt on tegu olnud lihttöölistega, teenindus- ja müügitöötajatega või oskus- ja käsitöölastega.

Uuel aastal on Läänemaale lisandunud juba 20 uut töötut. Varem on Kool põhjendanud kuu alguses suuremat töötuna arvele tulemist sellega, et enamasti lõppevad töölepingud kuu lõpuga ning kuu alguses tullakse töötukassas arvele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
3 aastat tagasi

kellelgi käsi kullas, kellelgi jälle per.e mullas

miks
3 aastat tagasi

LV neid tööle ei võta , kui sellised suured sumad üle jäävad, et pole kuhugi panna kui töötajatele preemia kujul pähe määrida