Läänemaale lisandus kuus koroonaviirusega nakatunut (täiendatud 14.06)

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5402 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 451. Läänemaale lisandus kuus koroonaviirusega nakatunut.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami sõnul said kaks Läänemaale lisandunud nakatunut viiruse oma pereliikmelt ning ühel juhul on nakatumisallikas teadmata. Kõik kolm nakatunut elavad Läänemaal.

Ülejäänud kolme nakatunu kohta on nakatumise asjaolud terviseametil veel selgitamisel.

Juhkami sõnul on teadmata nakkusallikaga haigestunuid Läänemaal praeguse seisuga 12. Tema sõnul on seda palju. „See näitab varjatud levikut – inimene ei tea, et on nakatunud ja nii see viirus levib,” ütles Juhkam.

Rahvastikuregistri andmete järgi põeb viirust 37 läänlast. Neist suurem osa elab ka reaalselt Läänemaal.

Täna laekus enim uusi nakatunuid rahvastikuregistri järgi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 212 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 160 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 131 ning Tartumaale 41 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Viljandi- ja Pärnumaale lisandus 10 uut positiivset testitulemust, Lääne-Virumaale lisandus kaheksa uut nakatunut, Saaremaale seitse ning Läänemaale kuus. Võrumaale lisandus viis uut nakatunut, Põlvamaale neli ning Hiiu-, Järva-, Rapla- ja Valgamaale lisandus kolm uut nakatunut. Jõgevamaale lisandus kaks uut nakatunut. Kolme positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 358,17. Läänemaal on see näit 185,9. Läänemaast kõrgem on näit Võrumaal (203,3), Põlvamaal (239,4), Tartumaal (309,2), Harjumaal (400,8) ja Ida-Virumaal (835).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Infot paluks?
3 aastat tagasi

On infot, millistes asutustes?