3

Tänasest on Haapsalus taas avalik koroonaviiruse testimispunkt

Avalik koroonaviiruse testimispunkt. Foto: Malle-Liisa Raigla
Avalik koroonaviiruse testimispunkt. Malle-Liisa Raigla

Synlab avas täna Haapsalus jala ja autoga ligipääsetava testimistelgi.

Testimistelk asub nagu kevadelgi kultuurikeskuse taga, Rahu ja Vaba tänava nurgal asuvas parklas. Esialgu plaanitakse testida kolmel päeval nädalas – esmaspäeviti, teisipäeviti ja neljapäeviti kell 10-14. Viiruse leviku tõusuga on valmidus suurendada testimisvõimalusi.

Kaugele näthav kollane testimistelk on renditud Ramirendilt. Telgis hakavad proove võtma Synlabi protseduuriõed.

Kokku on võimalik Eestis anda saatekirjaga ninaneelu proovi 15. testimispunktis, millele lisanduvad sadamas ja lennujaamas Eestisse saabujatele punktid, kokku 18 – seda on rohkem kui koroonaviiruse esimese laine ajal kevadel.

Testimispunkti tuleb kohale tulla broneeritud ajal ning testima pääseb isikut tõendava dokumendi alusel.

Läänemaal on hetkel viis aktiivset haigusjuhtu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
N60
N60

Synlab, kõiksugu maskide-kinnaste valmistajad, ravimifirmad – kõik elavad kui või sees – riigid muudkui leiavad aga rahasid , mida neile maksta. Mida rohkem hirmu külvata, seda rohkem raha tuleb… Ja meil on pandeemia, kus 80 % puuduvad haigustunnused.

Jüri
Jüri

See ongi ohtlik,kui puuduvad tunnused-terve noor inimene põeb selle ilmselt kergelt läbi,aga meie hulgas on palju viletsama tervisega inimesi! Mina,kui riskirühma kuuluja,ei soovi küll 40 aastasena sellesse tõppe surra,sest sinusugused egoistid haigena ringi tuiavad… Jah ,ma ei roni kuskile diskole ega kontserdile praegu,aga ka minu lapsed peavad käima koolis või lasteaias,kui sina korjad endale selle viiruse ja sinu laps nakatab minu last koolis,siis minu laps jääb ilma oma vanematest… Niisiis mõtle natuke teiste peale ka!

N60
N60

olen ka ise riskirühmas, aga samamoodi võin saada lapselapselt lasteaiast igasugu muid viiruseid, mis teevad vägagi haigeks teinekord. Aga ega see pole põhjus elamata jäämiseks. Ja miks ainult koroonat taga aetakse, kuhu kõik teised haigused on jäänud? Koroonat suudetakse juba ravida ja tüsistusi on sel samamoodi nagu gripil ja noraviirustel

wpDiscuz