Elektrilevi uuendab lähiaastatel Lihula alajaama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kõrgepingeliinid Lihulas. Foto: Urmas Lauri
Kõrgepingeliinid Lihulas. Foto: Urmas Lauri

Elektrilevi plaanib kümne miljoni euro eest võrgu-uuenduse töid. Suured hanked hõlmavad töid Pärnu, Lääne-Viru, Rapla ja Saare maakonnas ning Viljandis ja Tallinnas. Lähiaastatel uuendatakse ka Lihula alajaam.

Võrguettevõte Elektrilevi lostab hangetega kümne miljoni eest eest materjale ja võrguehitustöid. Projektide valmimine jääb aastatesse 2021-2023 ja varustuskindlus paraneb ligikaudu 34 000 kliendi jaoks. Hanked ehitustöödeks kuulutatakse järk-järgult välja alates septembrist.

Lisaks suurprojektidele teeb Elektrilevi pidevalt võrgu uuendustöid igas maakonnas ja suunab otseselt elektrivõrgu töökindluse kasvatamiseks igal aastal suurusjärgus 50 miljonit eurot. Aastas uuendatakse keskmiselt 1500 kilomeetrit liini ja 250 alajaama.

Elektrilevi varahalduse valdkonna juhi Rasmus Armase sõnul on ettevõtte jõupingutused suunatud ilmastikumõjude vähendamisele elektrivõrgus.

„Võrgu vanuse kõrval on kaalukas rikete põhjustaja ilmastik, mille mõju tunnetame eriti teravalt tormide ajal. Kui möödunud aastal oli meil ilmastikukindlate liinide osakaal 69 protsenti kogu võrgust, siis aastaks 2023 jõuame plaanide kohaselt 77 protsendini. Klientidele tähendab see üha rohkem seda, et elekter ei kao ka suuremate tuulte, jäite või muude keeruliste ilmaolude tõttu,“ selgitas Armas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments