Politsei: rattaga liiklevad lapsed teevad ohtlikke trikke

Lääne Elu

info@le.ee

Trikirattur. Foto: arhiiv

Kuigi Haapsalus oli nädala jooksul mitmeid üritusi, möödus nädal Lõppenud Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul suhteliselt rahulikult.

Registreeriti 27 liiklusalast süütegu, neist 21 teedel lubatud suurima kiiruse ületamised. “Saime samuti neli teadet varavastastest süütegudest, nende hulgas üks interneti teel sooritatud kelmus ja üks rattavargus,” ütles Tohter.

“Siinkohal palun silma peal hoida oma varal ja selle juurest lahkudes hoolitseda selle eest, et see oleks jäetud turvalisse kohta. Kasutage rataste parkimisel rattalukku või hoidke seda lukustatud ruumis, kuhu võõrastel ligipääsu ei ole. Avalikes kohtades hoidke oma varal silm peal ja ärge jätke seda inimeste hoole alla, keda te ei usalda.
Kooliaasta alguseni on jäänud mõned nädalad. Seetõttu on õige aeg lastega üle rääkida liiklusreeglid,” lausus Tohter.

Liikluskasvatuslikku tähelepanu peaks Tohtri sõnul pöörama muuhulgas lastele, kes igapäevaselt kasutavad jalgratast.

“Linnas ringi liikudes on näha, et lastel on kohati ununenud kiivri kandmise kohustus ning tänavatel tehakse ratastega ennast ohustavaid manöövreid. Näiteks käed lahti sõitmine, ootamatud pöörded sõiduteel või tänaval ühel rattal sõitmine,” kirjeldas Tohter. “Politseinikud vestlevad samuti lastega ja nende vanematega, kui märkavad tegevust liikluses, mis võib lapsi ohustada. Seda eesmärgil, et lisaks politsei selgitusele rikkumise kohta, saaks ka vanem hinnata ja teha järeldusi lapse riskeerivast käitumisest.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
3 aastat tagasi

Eile päeval holmi ranna parklast silkas rattaga tatikas parklast autode tagant üle sõidutee. Hea, et vahemaa oli 5-6m ja jõudsin pidurdada. Kui oleks meetri kauguselt, siis poleks jõudnud. Vanemad ei tee korralikult kodutööd, ennem teele sõites jäägu seisma, vaadaku vasakule ja paremale ja alles siis võib sõita.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Ei need peastlihtsad loetud pole, mulle küttis külje pealt sisse, enne kui välja sain, oli tatikas kadunud koos rattaga!

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Sealkandis on autodele kiirusepiirang, mis on piisav, et jõuaks reageerida suvitusrajoonis. Pole vaja suurt paanikat tekitada.

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  Ah mis

Piirangu 30km/h märk lõppeb kohtu poolt suure ja väikese viigi ühenduskohas. Aga midagi on siin külas lahti, et tatid ratastega teedel sigatsevad. Täna lõunaajal sõitis u 12-13aastane Mullast peatumata suurel kiirusel üle Lihula mnt Kuuse tänavale. Igatahes mina ajan poh-uilt alla ja üldse ei koti.

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Seda ka jh, aga alla ajamine pole lahendus tglt. Läed lolli pärast veel kinni ka

Käkre
3 aastat tagasi

Lastel on demokraatlikus riigis õigused ning keegi ei saa keelata neil oma vabadusi teostada. Lastekaitse peaks politseiga ühendust võtma.

Oma vara tuleb alati valvata ja luku taga hoida. Me ei ela eelmises või üleeelmises sajandis, et võib oma rattaid ja muud träna kodus või avalikus ruumis lahtiselt hoida.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Sul, klounil, ei ole lootustki paranemiseks!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Ajuvaba tekst Vabadus ja latekaitse ei sobi kokku.

Käkre
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Mingi valitsuse tsensuurilaine hakkas pihta? Kirjutasin enne, et Lgbt ühing on partnerlussuhtes Lastekaitse Liiduga, kuid nüüd on kommentaar kadunud. LGBT ühing võimaldab alaealistele lastele soovhetusalast nõustamist ilma, et nende vanemad sellest teada peaksid saama. Täpselt niimoodi seistaksegi Eestis laste vabaduste eest erinevate organisatsioonide poolt. Vajadusel saab Lastekaitse Liit toetada lapse vabadust, juhtides lapsi teiste vabadust taotlevate riiklikult rahastatud partnerorganisatsioonide juurde. Kahjuks sai alles hiljuti jalge alla trambitud selline eelnõu, mis oleks võimaldanud lastel pöörduda psühholoogi poole ilma, et lapsevanem sellest teada oleks saanud. Loodetavasti selline võimalus lastele ikkagi tekitatakse juba lähitulevikus. Liberaalses Euroopas ei ole see vanemate asi, mida laps… Loe rohkem »

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Minuarust te ei peaks üleüldse kirjutama. Ennem peaksite mõtlema. Päriselt ka, lugege oma kirjatükid läbi uuesti ja mõelge, kas maailm ikka nii saab päris toimida

113
3 aastat tagasi

Eelmine nädal ala 10 idiooti sõitsid fooriga ristmikul risti rästi taga ratastel,ime et keegi kuskile alla ei jäänud.Täiesti süüdimatult.

Need
3 aastat tagasi
Reply to  113

Just, need tulebki liiklusest kõrvaldada. Muidu on varsti 999 märk küljes ja fooriga ristmik on tavaline adrenaliinipomm.

Postimees
3 aastat tagasi

Rulapargid kordades ohtlikumad…
Täiesti Välja imetud juudid järjekordselt

Need
3 aastat tagasi

Ühel rattal autode ja inimeste vahel sõitjad tuleks liiklusest kõrvaldada.