Haapsalu ootab kaasava eelarve ettepanekuid

Rannarootsi muuseumi töötajad Anu Raagmaa (vasakul) ja Lydia Kalda muuseumi hoovis kohal, kust võiks alata rannapromenaad. Arvo Tarmula
Sel aastal soovis rahvas saada kaasava eelarve rahade eest rannapromenaadi pikendust, kuid eelarvesse mahtus vaid projekt. Arvo Tarmula

Haapsalu linn kogub ettepanekuid tuleva aasta kaasava eelarve jaoks. Kaasava eelarve suurus on tuleval aastal 30 000 eurot.

Ka sel aastal kogutakse ettepanekuid Haapsalu linna linnalises piirkonnas, kaasa arvatud Uuemõisa ja Paralepa (ettepanekud kuni 20 000 eurot) ning endise Ridala valla territooriumil (ettepanekud kuni 10 000 eurot).

Ettepanekuid saab teha 20. septembrini. Peale seda suunatakse ettepanekud hääletusele ning võitnud ettepanekud realiseeritakse 2021. aastal.

Kaasava eelarve eesmärk on avalikult kasutatavate investeeringute tegemine või ürituste korraldamine. Kaasava eelarve ettepanek peab pakkuma avalikku hüve ja olema realiseeritav avalikku kasutusse ning ettepanek ei tohi tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele.

Esitatud ettepanekuid hindab linnavalitsuse poolt moodustatav komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse vastava eriala spetsialistid, linnavolikogu vastava valdkonna komisjonide esindajad ja vajadusel sõltumatud spetsialistid.  Kaasava eelarve summa piiresse mahtuvate ettepanekute hulgast korraldatakse elluviidavate projektide väljaselgitamiseks rahvahääletus.

Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub rahvahääletuse tulemusel hiljemalt 30. oktoobriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
3 aastat tagasi

Seda on vist palju tahta,et ükski veduritest Raudteemuuseumis üle värviakse. Ometi käib seal palju turiste ja omal ka jube vaadata. 🤥

urmas
3 aastat tagasi

Kahe eelmise aasta kaasava eelarve ettepanekud on ootavad paremaid aegu.

kodanik
3 aastat tagasi

2019.aastal oli kaasava eelarvega plaanitud teha korda jupike Metsa tänava kõnniteed. Kui ühel eelneval aastal sai selle raha eest korda teha üle 150 jm pikkuse kõnnitee, siis kus korrastati Metsa tänavat 2019. aastal?

kus peaks
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Vaba tänava risti poolt ju sai uus kõnnitee.

Ahhoi
3 aastat tagasi
Reply to  kus peaks

Kui sa hästi mäletad, siis aselinnapea lubas möödunud aasta oktoobris-novembris kaasava eelarve vahendite arvelt korrastada kõnniteed Metsa tänaval Jalaka – Haava tänava vahelises lõigus. Rahvas ei hääletanud mingi Vaba tänava poolt. Milleks selle kaasava eelarvega vahtu üles ajada, kui linnavalitsus toimetab ikka oma parema äranägemise järgi.